I Bush envia encara més tropes

Llegeixo que els Estats Units han bombardejat diferents poblats de Somàlia amb la intenció de liquidar presumptes membres d'al-Qaida. El resultat de l'operació són 35 civils morts o el que és el mateix: els tan sovint anomenats danys col·laterals. I tot perquè uns maleïts sensors van detectar l'existència de material pesat. Potser sí que hi era l'armament, però bombardejar d'una manera tan cruel no ens hauria de deixar indiferents.

La notícia passa gairebé desapercebuda i té un tractament periodístic secundari. Serà que ja estem massa acostumats? Ens hem adaptat a
llegir, escoltar i veure tant sobre guerres, invasions, bombardejos, combats i més actes similars que potser ja estem immunitzats o sedats. Mentretant, Europa continua interessant-se per tot el que sigui comercial dins les seves fronteres i fa la vista grosa amb l'interior de Rússia a canvi del gas i el que fan a l'exterior els Estats Units a la recerca del control del petroli. Alguns analistes ja apunten que el motiu de l'atac dels EUA al país somalí està relacionat amb el control del flux de petroli que creua el mar Vermell i que estem en plena crisi petroliera per les restriccions que Bielorússia està imposant amb el cru.

Precisament, Occident també amaga el cap sota l'ala respecte els bombardejos a Somàlia el dia de l'anunci de l'enviament de més tropes a l'Iraq i quan es compleixen cinc anys de la presó de Guantánamo.

Música / There For Her # Lloyd Cole