Blair deixa el "mort" a Brown
La polèmica pel vídeo de l'execució de Saddam Hussein ja fa dies que ha donat la volta al món i a Internet es pot trobar la seqüència completa i les imatges dels espavilats que, a més riure-se'n de l'exdictador, ho van enregistrar tot. Amb una setmana de retard, és Tony Blair qui ha decidit mullar-se i considera que la forma en què va ser executat Saddam va ser "totalment incorrecte" i està d'acord que s'investiguin els fets. Precisament Blair, que és qui ha donat més suport a George Bush ara s'atreveix a qüestionar les formes i el mètode però ja és tard i el seu país està en una cruïlla perillosa: per una banda està immers en l'interès de la geopolítica mundial i per l'altra, els laboristes cada vegada reben més crítiques per com han desplegat la invasió a l'Iraq.

Ara bé, com que Blair ha de deixar el càrrec de primer ministre i líder del Partit Laborista abans de setembre, és fàcil que vulgui millorar la seva imatge. El mort recau en el seu possible successor,
Gordon Brown, que ja ha dit que ell tindria una política amb més respecte a Iraq i més independent de Bush. Com que vol ser l'inquilí del 10 de Downing Street, Brown es va desmarcant de Blair i ja avisa que vol reduir les tropes a l'Iraq a partir del 2008.
Música / Sorry # Lene Marlin