Tensió entre la Gran Bretanya i l'Índia

És evident que els reality show busquen audiència a qualsevol preu. I en la televisió d'avui dia no hi ha gairebé res que no estigui calculat al milímetre pels guionistes. És per això que, tot i que sigui des de la distància, em costa imaginar que no hagi estat premeditada la polèmica que s'ha generat a Big Brother Celebrities, programa a l'estil d'un Gran Hermano VIP de Channel 4. Resulta que la concursant índia Shilpa Shetty, una actriu famosa de Bollywood, ha rebut insults racistes de la model britànica Danielle Lloyd, i això ha acabat provocat un enfrontament diplomàtic entre la Gran Bretanya i l'Índia. Lloyd ha carregat contra Shetty per "voler ser blanca i ser una gossa" i també ha tingut el suport de dues companyes més Jade Goody i Jo O'Meara.

I en només 48 hores, la magnitud dels fets és ja diplomàtica i la polèmica ha donat la volta al món: s'han dirigit més de 10.000 queixes a Channel 4, s'ha presentat el cas a la Cambra dels Comuns i fins i tot, el govern indi ha demanat explicacions a Tony Blair, que ha hagut de donar una versió al respecte. A més, Scotland Yard investigarà els correus electrònics despectius que ha rebut l'actriu afectada i s'han produït protestes a l'Índia contra la cadena, el Regne Unit i les concursants pel tracte que rep la seva compatriota (en la imatge).

Tot plegat, socialment és comprensible però televisivament parlant és tan lamentable com els interessos que ha perseguit la cadena a qualsevol preu. Encara que per sort de Channel 4 el gran èxit d'audiència i el ressò aconseguit fins i tot justificaran l'esperada sanció econòmica.

Música / Sway # Peter Cincotti