El turistes com a clients
Tal com era d'esperar per Setmana Santa, divendres al matí ja s'ha produït el caos a les carreteres principals que donen accés a les platjes de la Costa Brava. Retencions de més de catorze quilòmetres provocaven que les persones que venien a passar el dia o els dies de vacances ja es trobessin amb les inevitables cues tercermundistes d'un país que viu del turisme però que no el sap cuidar com es mereix.
I el problema de les infraestructures, sobretot les viàries, ja no ve d'ara, ni de fa uns anys. És històric. D'acord que es pot culpar els conductors de no realitzar una sortida esglaonada, però si es vol situar la Costa Brava com un referent mundial del turisme no podem tenir uns vials que no siguin autovies en les seves principals artèries que, en definitiva, són les que més utilitzen els turistes quan són el nostre país. De fet, el contrast és immens. Tots i les salvatjades urbanístiques que s'han arribat a crear, tenim un gran i únic entorn de la mediterrània però no sabem com treure'n el màxim rendiment si després no sabem resoldre el típic col·lapse de les carreteres.
I no serà perquè els hotelers no s'han queixat perquè el seu argument és de sentit comú: "Hem de fer tot el possible perquè el client torni a venir l'anys vinent." Així doncs, molt promoure el nostre país en les grans fires del món que, després, no sabem resoldre un problema d'imatge tan important com és la de les bones infraestructures. Si els embossem a les carreteres, no tornaran! Lògic.
Cada vegada costa més mantenir-se entre els països més visitats del món i, per tant, sabent que els turistes ja no venen a passar un mes sencer sinó una setmana, més val que els cuidem a temps, sinó, no hi haurà excuses que valguin. Després no ens sorprenem si els anglesos, alemanys, francesos i italians se'n van a Croàcia o, fins i tot, molt és a prop, la Costa Daurada. El nostre gran futur competidor.