Venuda per gairebé 58.000 euros

Quan ets a Estats Units tens la sensació que tot pot tenir un preu i precisament això és el que li ha passat a aquesta fotografia del suís Michel Comte, que va retratar la primera dama de França ara fa quinze anys. La subhasta organitzada per Christie's a Nueva York ha superat tots els pronòstics i s'ha acabat venent per vint vegades més que el seu preu de sortida. La imatge del col·leccionista alemany Gert Elfering ha estat adquirida per un també col·leccionista xinès. La imatge de l'excantant i exmodel, i des del febrer esposa del president francès, va despertar un gran interès a Nova York.

Curiositat, ganés de posseir, seducció, erotisme, riquesa... la nuesa del poder. O l'eròtica del poder, que fa perdre tants caps en el món de la política local i global. I sempre les dones com a icona, però per allò de la quota d'igualtat en els cercles de poder les coses estan canviant. I és que el poder té una vessant anàrquica que no controlem i ja ens està bé que així sigui perquè així encara pot tenir més encant.


Música / My Favorite Mistake # Eric Clapton & Sheryl Crown

PD: Avui serà un dia històric al Congrés: Zapatero serà el primer president espanyol que arriba al càrrec amb majoria simple.

PD2: Construeixen a Catalunya el primer nanomotor tèrmic del món. Un gran mèrit.

PD3: Bon inici de la Penya a Torí i aquest vespre és el torn de l'Akasvayu. Sort!

1 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure si algun expert em pot explicar una cosa que no entenc: comprenc que es pugui pagar molt per un quadre, ja que és una cosa única, i mai no n'hi haurà cap d'igual. Però pagar per una fotografia? Però si no és més que una imatge captada per un aparell, de la qual s'en poden fer tantes còpies com es vulgui.