És lògic que qui tingui poder el vulgui exercir en tots els àmbits de la nostra societat com l'economia, la cultura i el periodisme. Així doncs, no és d'estranyar que qui governi en ajuntaments, consells comarcals, diputacions, Generalitat i Estat també vulgui imposar el seu poder, a través dels nomenaments, per difondre el seu criteri informatiu. Ara, és Albert Sáez qui lamenta la situació que s'ha creat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per nomenar el director general. O sigui, tots els partits intenten imposar el seu criteri alhora de decidir qui ha de ser l'escollit i s'han encallat les negociacions. De moment, és el PSC qui té més possibilitats d'influir i decidir qui és la persona que ha d'ocupar aquest càrrec però també CiU vol equilibrar les forces i ser determinant en el nomenament del director de TV3. I ERC no es vol quedar en fora de joc... d'aquí les queixes.

No cal donar noms perquè fa setmanes que hi ha dues persones nomenades virtualment. Sáez se sent superat per aquest espiral de política fora de la política i per això ha demanat empara al president del Parlament. Però no ens enganyem: Sáez sap quines són les regles del joc i com funciona l'alta política. Dedueixo que tant ell com el conseller Tresserras voldrien escollir sense pressions a professionals del periodisme sense l'etiqueta de... Però això és impossible perquè el sistema falla quan els primers que els han de nomenar són professionals que ocupen un bon càrrec amb una etiqueta afegida.


Música / Somebody # Depeche Mode

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Eduard.

He estat seguint la controvèrsia d'aquest dies que només fa que constatar que coses com aquestes no les podm deixar en mans dels polítics.

Potser en un acte de malentessa sobirania, estan privant de una figura de govern per a la corporació imprescindible per el seu funcionament i la llei que neixia precisament amb la voluntad apolítica s'ha vist superada per els esdeveniments.

Caldrà donç canviar la llei, no hi veig cap altra sol·lució.

Salut i €

Enhorabona pel canvi d'imatge del bloc!!

Anònim ha dit...

Tranquil Batlle que tu no estàs nomenat, per molt que vagis a sopar amb l'Àlex Saez, en Camil Ros, en Donaire i tots els sociates amics teus que tens. Normalment, sempre es busca una persona que no es relacioni massa amb polítics, i tu t'hi relaciones massa. Descansa una miqueta, treballa al Punt i quan acabis ves cap a caseta que tens familia.

Anònim ha dit...

El millor candidat és en Bolaño. Segur que farà molt bé la feina que se li encomani.

Anònim ha dit...

Mestre Batlle,

Potser que el candidat de CiU sigui l'Eugeni Sallent?

Anònim ha dit...

!!Però si el mateix Sáez és on és perquè és quota digital d'un partit¡¡. Aquests del tripartit, a l'oposició, tot eren ganyotes i gesticulacions, però a l'hora de la veritat són més sectaris que els d'abans. I això l'electorat ho comença a percebre.

Vida quotidiana ha dit...

Quina pena aquest espectacle... Si s'és incapaç de posar-se d'acord per qui dirigiex la Corpo... com alguns es plantegen 2014 i similars?

Anònim ha dit...

Perdoneu per l'anterior missatge. No estic bé del cap. Pateixo depressions molt fortes i tinc doble personalitat. Això fa que sovint em pensi que sóc una altra persona. Vaig sovint al psiquiàtric i no m'han trobat encara sol.lució.

Anònim ha dit...

Si us plau, no feu mai cas dels missatges que llegiu de mi. Quan deixo de prendre la medicació em passen aquestes coses. Em crec que sóc el Club Saratoga i pateixo molt, moltíssim ... Demano disculpes, però no hi puc fer res. Estic sonat.

Anònim ha dit...

Batlle: i si proves de posar-te mitges negres i faldilletes curtes amb botes? Potser la propera vegada per comptes de la Rosa Cullell t'agafen a tu.