Suposo que si ara ens trobem en aquesta cruïlla sobre les necessitats bàsiques del nostre país és perquè cada vegada tenim menys recursos naturals i artificials per al conjunt de la societat. Hem evolucionat massa ràpid i la tecnologia, la mobilitat, la consolidació de la classe mitjana i el consumisme han acabat per passar factura al medi ambient. Més urbans i menys rurals. Però per satisfer els nostres ritmes de vida col·lectius necessitem consumir i consumir però amb la urgència que cal adaptar-hi el nostre entorn. I respecte l'aigua, la disbauxa actual entre les tres forces polítiques de la Generalitat ha omplert de raó l'oposició, que en va patir els efectes quan governava. El final del llarg mandat de CiU va donar més vida a les forces d'esquerra i més enllà de política també es van articular per protestar contra els canvis estructurals. Túnels, aigua, electricitat... Però és clar, ara toca governar i prendre decisions que no sempre satisfan a la majoria. I d'acord, no són fàcils.

El conseller Baltasar, que era el millor amb diferència d'ICV, està patint. Però la culpa no és d'ell. Posar-hi un pedaç per salvar-se deu ser el repte a curt termini per així també no desestabilitzar l'exectuiu, però el mal de l'aigua, per exemple, ja fa anys que se'n parla i amb estudis que alertaven contra aquest perill. Però és clar, allà van quedar les bases científiques. Una mostra més que la política, amb les seves planificacions, va massa vegades per darrera de les grans prioritats de la societat.


Música / Make Believe Mambo # David Byrne

PD: SalóRosa, nou bloc sorgit des del Parlament.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia a tots, aprofitant que l'Eduard parla del tema de l'aigua en el blog, us volem convidar a tots a la conferència:
"L'aigua a la Mediterrània: causes i conseqüències de la sequera del riu Ter"
que anirà a càrrec d'Albert Ruhí, biòleg i doctorand de l'Institut d'Ecologia Aquàtica (UdG)
Divendres 4 d'abril a les 20,30h a l'auditori del museu.

Creiem que es un bon moment perquè parlin aquells que són entesos en el tema.

Per més informació
Museu de la Mediterrània

Vida quotidiana ha dit...

Els culpables del que està passant ara són tres: l'anormal episodi de sequera, la manca de previsió (som més de 7 milions amb infraestructures pensades per a 6), i la demagògia per quatre vots. Com molt bé comentes poca culpa pot tenir un conseller que no porta ni un parell d'anys en el càrrec. Ara bé, el que sí que és criticable és com ha conduït la crisi. Tot i que potser l'alternativa del Segre o la de dur l'aigua en tren són les úniques factibles a curt termini, potser les hauria d'haver venut d'una altra manera.

Anònim ha dit...

Eduard,
Informa't sobre l'aigua que ens foten cada dia a la provincia de Girona pk després vagi cap a BCN. Més centralisme que a les espanyes amb aquest tema i aqui ningu en piula.