Frankfurt probablement ens haurà costat molts més diners als catalans del que ens pensàvem. Frankfurt potser ha estat com un miratge per a una comunitat autònoma com la nostra. Frankfurt segurament no ha estat una fira per vendre la literatura catalana més enllà d'Alemanya. Frankfurt possiblement és una fira que ha deixat excel·lents escriptors castellans de Catalunya a casa. Frankfurt ha estat improcedent per no comptar amb el suport de la cultura espanyola. Frankfurt ha fallat i ha deixat els editors menys coneguts a Catalunya.

Però Frankfurt, per al que representa Catalunya, són un cúmul de massa factors que necessitem els catalans. I Frankfurt ja ha passat. Però l'any que ve serà Mèxic i d'aquí dos anys, Venècia i la seva Biennal. Més promoció! Així ens construirem a nosaltres mateixos i alhora dimensionarem Catalunya dins el mapa internacional. Amb errors i encerts, però amb autoestima. I sobretot, amb orgull.

Música / Ti scatterò una foto # Tiziano Ferro

* Si el present és de lluita, el futur és nostre *

PD: M'ha agradat llegir els posts sobre Frankfurt de Jordi Martinoy i Pia Bosch.

PD2: Després de Radiohead, ara és Madness qui vol oferir el seu nou disc de franc per internet.

PD3: Bona notícia: L'obra completa de Mercè Rodoreda s'editarà l'any que ve, en motiu del centenari del seu naixement i el 25è aniversari de la seva mort.

PD4: Conferència del rebel d'ERC a Girona. Joan Carretero no està sol.

PD5: Llibre pendent: El refugi, d'Elisabeth George.

PD6: M'ha agradat descobrir Marta Cailà fent el programa en directe des de Caldes.