Un rebel amb la seva causa

Maragall va anunciar ahir una notícia esperada: l'adéu al PSC. Després de fer-ho la seva esposa Diana Garrigosa fa més d'un any, l'expresident ha tancat definitivament la porta del PSC en revelar a Catalunya Ràdio que des del juny ja no paga la quota de militant. I a més, s'ha mullat (l'àudio a Vilaweb). El distanciament amb el nucli dur del partit era evident des de que va caure com a candidat, ja que l'aparell del carrer Nicaragua tenia com a home fort a Montilla.

És la confirmació de la nova transició oficial que comença al PSC després del breu cicle de Maragall i està per veure ara el mandat de Montilla. Són dos perfils molt diferents i dues maneres d'actuar políticament, amb partidaris i contraris a cada bàndol. Desactivat el sector il·lustre catalanista, ara comanda el partit el sector més socialista espanyolista. Comptaran els resultats i els lideratges perquè el tripartit s'ha reeditat.

Maragall també ha anunciat que no serà candidat del Partit Demòcrata que promou (un motiu important tindrà) i que diferents alcaldes i alcaldesses, de qui prefereix no revelar el nom, s'han apuntat al seu projecte.

Per cert, totalment d'acord amb l'expresident: si el Constitucional resol contra l'Estatut, s'haurà de tornar a començar el procés un altre cop, ja que el que surti de l'alt tribunal no serà el que el poble català ha ratificat.

Música / 4 In The Morning # Gwen Stefani

PD: La Despensa de Laforja, un descobriment a tocar la Barraquer.

PD2: El País ja té a punt per diumenge la remodelació dels continguts del diari, amb fins i tot un canvi de target a la portada. Amb tensions internes.

PD3: Rugbi. M'agradaria que la final d'avui fos guanyada per Anglaterra, tot i que Sud-àfrica sembla invencible.

PD4: El Guggenheim de Bilbao compleix una dècada. Felicitats!

PD5: La denúncia pública de Greenpeace contra Apple perquè considera que l'iPhone té elements químics potencialment perillosos.

PD6: El doble acte de diumenge: La Comissió de la Dignitat i la tercera festa esportiva Salt Solidari contra el Càncer.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Maragall també va dir un fet prou important, l'actual president Montilla en el seu moment, entre Zapatero i Bono va donar suport al segon per comandar el PSOE, l'inefable José Bono, tots sabem quina visió té aquest paio de Catalunya dins Espanya. Tot un avís per a navegants.

Anònim ha dit...

Sembla que tenies raó, el motiu de no presentar-se és realment important, l'Alzheimer; el gest de Maragall l'honra i ajudarà els altres malalts en la lluita tremenda amb la malaltia.

Anònim ha dit...

Ha perdut Anglaterra la final però ha guanyat Kimi, com volíem.
Kisses