Que La Vanguardia canviï...

Que La Vanguardia canviï vol dir que estan canviant moltes coses en la nostra societat. El diari del grup Godó no és un rotatiu preparat per als canvis però les TIC estan superant moltes ideologies i sé de periodistes del diari del 1881, que aquest redisseny s'ha preparat després de molt temps de reunions i valorar com evoluciona el sector. I amb el debat de fons respecte la possible crisi del paper. Volguem o no, LV és el diari de Catalunya, el mitjà d'informació que genera opinió i, a més, el punt d'opinió preferit de la burguesia. I que ara, amb el nou canvi de disseny, es vulgui acostar als joves i a més gent... doncs sorprèn.

Potser és més un canvi camuflat d'estètica, un lífting vaja, que no res més perquè quan ets el dominant, quan tot ho tens a favor, no tens ganes que res canviï. I si fas canvis és precisament perquè res no canviï: vols ser el poderós, com els polítics quan governen, els empresaris quan creen aliances, els esportistes quan guanyen, els alcaldes quan manen... Però potser sí... ens haurem de creure que LV busca lectors més joves. Seran els de 40 anys? Els subscriptors passen massa a una millor vida? Mentrestant, d'una edició de LV en català ningú en parla perquè el conde Javier Godó, ja pot tenir la consciència tranquil·la amb l'Avui. Això sí, a mitges amb l'altre gran mecenes: José Manuel Lara.

I resulta que tant criticar i desmerèixer els diaris gratuïts en els darrers temps que Público i la nova LV aposten per formats més petits, més color i uns continguts més juvenils i més atractius. No serà que en la nova societat de la informació els gratuïts van saber estudiar bé el mercat per obrir-se un forat i ara tots han d'anar al darrere.


Música / Sotto le stelle del Jazz # Paolo Conte (Dedicada a l'amic David. Amb quim'agradaria anar a veure Paolo Conte a Girona).

PD: Avui s'adjudica la nova Terminal Sud del Prat i just anit, en la presentació de LV, Zapatero anunciava que l'arquitecte Ricardo Bofill té premi. Com més lluny volem des de Barcelona, millor. I més universals serem!

PD2: Montserrat Nebrera s'afilia avui al PP. Pobre Piqué...

PD3: Edu3.cat és una iniciativa brillant del departament d'Educació.

PD4: Octubre a Sitges és parlar del Festival Internacional de Cinema.

PD5: Comencen a caure els primers taurons de la construcció: ara és Llanera a València. La crisi imparable es camufla per a després de les generals.

PD6: Lliçó de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, sobre com s'ha de nedar i guardar la roba respecte la polèmica monàrquica. Suport al fotoperiodista Jordi Ribot una vegada més.

PD7: The Boss, com sempre, amb el seu nou treball. Màgic, com ell.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Awesome blog!!!!! best regards.





Nancy from NYC.

Mar ha dit...

nen... que has tornat a ser l'estrella del rac1 a primeríssima hora del matí, en el miniespai sobre blocs!
bé pels blocaires gironins!!! (que treballen més que jo, que el tinc aturat des de fa diessssssssssssss)

Anònim ha dit...

Felicitats pel bloc!

Crec que LA VANGUARDIA abans es plantejaria treure les pàgines de Relax de publicitat (cosa que no farà mai), encara que això va amb la modernitat d'Europa, que proposar unes seccions en llengua catalana (odia el bilingüisme, va en contra dels seus lectors burgesos)

Anònim ha dit...

La Vanguardia convida Zapatero per evidenciar que dóna suport a aquest govern i que està amb el socialisme actual pk el format del diari actual n'és una mostra. La foto d'ahir demostra com el condito i el seus atleteres a l'estil del Carol s'han canviat la camisa i que fan com tots els poderosos que s'acosten al poder per sempre rebre coses a canvi.