Un salt en el temps

Ibarretxe ha despertat de cop l'star system més espanyolista. Mentre el lehendakari avançava divendres el full de ruta per al referèndum d'aquí a un any, aquest cap de setmana s'ha comprovat com el PSOE i el PP poden arribar a ser una mateixa cosa. Govern i oposició convergeixen en tancar comportes i apel·lar a la seva racionalitat tan històrica: l'Estat, la Constitució i la llei són intocables. Front comú a les reivindicacions de la perifèria i, arribats a aquest estadi, és quan hem d'entendre que el federalisme només pot ser el nostre cim.

Bé, si aquestes són les regles de joc, ni bascos ni catalans no podem tenir esperances sempre que volguem anar més enllà de les nostres reivindicacions. Ibarretxe, defugint d'allò tan políticament correcte que és a casa nostra, es desmarca de les polítiques toves i fa una proposta incòmoda, valenta i que a Catalunya, després de tant i tant parlar sobre el Nou Estatut, pot semblar com un miratge. O un somni. Per cert, m'agradaria saber la tesi de Montilla al respecte.

Música / Euskal Herria Jamaika Clash # Fermín Muguruza

PD: La reproducció dels Hadza a Tanzània. Una visió antropològica.

PD2: Rafael Correa obté la majoria a l'Equador.

PD3: Comença la Setmana Tecnològica a Granollers.

PD4: La Vanguardia estrena demà el nou disseny, amb un bon debat ahir sobre el futur dels diaris i el nou Público al Via Lliure de RAC1.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Saber què pensa Montilla t'ho pot dir en Miquel Iceta, a qui vas lloar tant en un dels teus darrers comentaris.

Anònim ha dit...

Dimarts 2, a la tarda, al CTUG, dins la Setmana Tecnològica de Granollers es presentarà el nou telèfon d'Apple (iPhone) que revoluciona el món de la telefonia mòbil. S'exposaran les innovacions funcionals i tecnològiques que aporta, i també es comentarà quan i com s'implanta a Europa.