Carretero aixeca la bandera

Joan Carretero va presentar ahir a Girona el seu projecte amb el suport del seus. Quan l'Estat espanyol tendeix a la bipolarització de la Guerra Freda entre el PSOE i el PP, a Catalunya la divisió pel catalanisme té cada vegada més tangents entre els tres grans partits CiU, PSC i ERC. Precisament, La conferència nacional d'ERC serà dissabte i Carretero s'ha anat musculant per intentar convertir Reagrupament.cat en alguna cosa més que una plataforma. D'entrada, defugir de la demagògia és fàcil quan tots els partits paguen peatges interns.

Carretero s'ha convertit en la veu de la consciència d'ERC. Amb frases com «una cosa és estar al govern i l'altra és governar» s'allunya de la direcció, de l'efervescent divisió bicefàlica entre Carod i Puigcercós, per marcar territori i captar adeptes independentistes amb una tangent directa i que suposa l'altaveu de l'autocrítica. La tesi és la regeneració i les bases són els ideals d'un eix ètic, amb el factor humà com a raó de ser per tenir el dret a l'autodeterminació. És la nova bandera de l'autonomisme a l'independentisme. La bandera que vol jugar a la lliga de la globalització com han fet altres estats europeus. Ell l'ha aixecada, ara estic convençut que només l'ha d'agafar un líder com Joan Laporta i naixerà la quarta via a Catalunya.


Música /Perfect # Simple Plan

* A Joan Carretero o se l'estima o se'l detesta *

PD: Si el Planeta té un guanyador predestinat, m'alegro que hagi estat Juan José Millás. I Boris Izaguirre, en la línia dels perfils de les comparses que se seleccionen. Què deu pensar Marsé...

PD2: Llibre rebut: El estado de Àfrica, de Matthew Lockwood.

PD3: Walter Veltroni és la nova via política a Itàlia.

PD4: Interessant article sobre el bookmarking més social.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Carretero és el mateix sinònim

Anònim ha dit...

Carretero és el mateix sinònim de la histriònica Nebrera al PPC perquè ambdós són un egòlatres

Anònim ha dit...

Eduard, t'has d'aclarir. Sempre treus en laporta quan parles d'un nou líder, fa poc el posaves a CDC i avui el poses a ERC. Aclara't, on el vols en Laporta?

Anònim ha dit...

Per la causa sobiranista és molt convenient que la branca Carretero guanyi adeptes, Carod ha demostrat que no pot ser el present, ni molt menys el futur.

Anònim ha dit...

Carretero s'han convertit en l'enfant terrible perquè l'Esquerra somiadora i lluitadora s'ha apoltronat i només es dedica a voler acumular càrrecs i euros.

Anònim ha dit...

Hola Eduard.

Jo penso el mateix i en quant a la figura del Laporta ja fa anys que vaig escriure en el meu bloc les impresions que en tenia.

És normal que a en Jan no se'l classifiqui clarament ja que de ben segur que ell mateix tampoc s'ubica massa bé. A ERC amb l'actual directiva ho té fotut, no oblidem que en Laporta va formar part d'aquella aventura del Colom i la Rahola que s'anomenava el PI i per tant gaires simpaties noles deu tenir per part de la cúpula d'ERC.

A on el lideratge està més qüestionat és en el CDC, Mas en la meva opinió, està perdent el tren i Duràn no té el perfil sobiranista que les bases demanen i potser podria ser el qui aglutinés el nou vot convergent. Jo crec que al final en Laporta farà el baptisme polític en les properes autonòmiques en les llistes de CiU. ens hi juguem unes birres?.

Salut i €