El final de «ha sido ETA»


Queden ja poques hores perquè arribi el moment de passar comptes amb els atemptats de Madrid de l'11 de març de 2004. Tres anys i mig després de l'11-M, sembla que només la justícia pugui dictar sentència i tancar un capítol de la història espanyola que s'ha basat en un farsa. Una manipulació d'un govern per negar una evidència a només tres dies d'unes eleccions generals. La història recordarà la gran mentida del triumvirat Aznar, Acebes i Zaplana, que van basar l'estratègia electoral en la culpabilitat d'ETA. I fent justícia (entre tant desconcert, rumors i desinformació), pocs mitjans de l'Estat com El Punt no van sucumbir a les pressions del PP. Per sort, també van quedar els mitjans de comunicació del País Basc i la majoria d'agències i mitjans internacionals.

Però els del PP mentien abans i menteixen ara, en no reconèixer la farsa. Com ho van fer amb el cas Prestige i més tard amb l'11-M. Són experts i no poden instrumentalitzar l'eficiència política amb l'ús i abús de poder. I encara són els mateixos de fa tres anys i que han sobreviscut gràcies als altaveus de mitjans com la COPE, El Mundo, La Razón i l'ABC, que els han difós la seva gran mentida: «Ha sido ETA». Però la calúmnia contra ETA ja està més que desmuntada i ara serà avui la justícia l'encarregada de dignificar la memòria dels 190 morts. I l’orgull d’uns familiars. I la causa d’un país. I una veritat que necessita la història moderna.

Música / History Repeating # Shirley Bassey & Propellerheads

PD: La responsabilitat social de l'empresa, un debat impulsat a Girona per Intermón Oxfam, amb la iniciativa de l'amic Martí Batllori.

PD2: Tom Peters serà a la IV Edició del Fòrum Mundial de Marketing e Innovació de Barcelona. Imprescindible!

PD3: El Barcelona Meeting Point començarà en ple caos ferroviari i viari. Ai si Jordi Hereu (amb bloc a mida) fos de CiU o ERC...

PD4: Dues potències com la NBC i la FOX creen la competència a Youtube: Hulu.

PD5: Em va agradar descobrir ahir els del Club Saratoga dinant a Can Marqués i temptejant una nova incorporació.

PD6: Sort a la bomba Navarro en el seu debut aquesta matinada a l'NBA amb els Grizzlies. Veure'm si demostra la confiança depositada per Marc Gasol.

PD7: Valoració de Jacob Nielsen sobre els blocs i YouTube. El 2.0! Com el nou Skype-phone, que permet parlar gratis a través d'internet.

6 comentaris:

Tu-diras ha dit...

Cert, esperem que es faci justícia. Des del Tu diràs de RAC1 et seguim.

Anònim ha dit...

No se d'on treus el temps... peridoista d'El Punt, el teu bloc, membre in pectore del Club Saratoga, dinar a bons restaurants ... tens temps per la família? Això de treballar al Punt veig que dona molts diners !!!!

Anònim ha dit...

Sí. Per això varen perdre les eleccions. Molt bé. Però no podem seguir engantxats al passat i hem de mirar al davant. Els que ens governen actualment també ens menteixen dia sí i día també, i els periodistes no dieu res. No sou equànims. Sectaris potser?

Anònim ha dit...

Quanta enveja i quan ressentit. Ànims amic i continua'ls deixant en evidència!

Deric ha dit...

sí, però avui ja no se'n recorden i l'únic que fan és demanar la dimissió de la ministra de foment i ells amb la poltrona ben agafada i encara tindran la barra de continuar en actiu quan haurien de desapareixer tots plegats de la vida política activa. No tenen vergonya!

Anònim ha dit...

És vomitiu cada vegada que veig un polític com l'Acebes intentant tornar al poder. I el Zaplana ja no diguem, després de com ha trinxat el País Valencià.