Artur Mas a la tercera

Artur Mas ho torna a intentar: com si tingués una cita amb la història, després de guanyar dues eleccions però no governar el país. Ara, a la tercera, la convocatòria és amb el catalanisme. Un gir complicat però que necessita desmarcar-se del llarg llegat negociador de Pujol i el repartiment de carnets de català, un clàssic a CiU. Però hi ha peatges: encara ara és massa llarga l'ombra de l'expresident, com també ho és el pes de Duran i la sensació de què no haver trencat definitivament amb Unió, i el el pes de la nova Esquerra del tàndem Carod-Puigcercós. El mateix Duran, per exemple, va ser el primer escèptic amb aquesta posada en escena. I ERC, en el seu cas, si Mas es projecte sempre serà en contra dels seus interessos. El PSC i el PP quedarien com les figures de pedra i el més evident és que no se sumin al projecte.

S'ha parlat més de les aspiracions de Catalunya que de CiU, de deixar de pensar en Madrid i "regenerem-nos com a país". Intentar aglutinar el catalanisme a la casa gran és un gran repte i alhora meritori per l'esperança "del dret a decidir de la nació catalana". M'agrada el nou lema, com també la definició de és "català qui viu a Catalunya i ho vol ser". Però arriben amb retard i amb la pressió de les derrotes. Perquè Mas està sol contra la fusió de les esquerres, que aglutinen catalanisme, socialisme i ecologisme. I, a vegades, sol contra el perill i ni amb el suport del seus que, lògicament a l'oposició, molts han fugit del vaixell. D'aquí vé la solidadesa i el coratge de Mas i, per fi, l'atreviment de desprendre's de David Madí. El temps dictarà justícia amb el solitari Mas contra les forces aliades de l'esquerra i un país sense gaire alè.


Música / Sweet Emotion # Aerosmith

* El llibre electrònic serà una meravella *

PD: Contrologia, el nou repte empresarial de la Nina.

PD2: M'ha agradat que Xevi Planas sigui un dels 22 escollits per a la presentació d'aquesta nit del llibre del saltenc Guillem Terribas, amb bloc sobre el títol Demà serà un altre dia.

PD3: Ja era hora que els amics dels Club Saratoga sortissin de l'armari, encara que només ens ensenyen la poteta.

PD4: Bobo Stenson Trio, un referent del jazz, aquesta nit a Luz de Gas. Enveja.

PD5: El govern balear adoptarà el domini .cat a les seves webs. Progressem junts.