La III Revolució Digital

Va ser com un shock ser al Fòrum E-tech 2007. L'anàlisi dels experts sobre la III Revolució Digital al nostre país no va ser optimista. Però es va compensar amb l'esperança de fer evolucionar Catalunya al món a l'alçada dels països capdavanters. Sacseja haver d'escoltar la diagnosi de les mancances però motiven reptes com els proposats per l'AENTEG mitjançant un fòrum que ens obliga a repensar el nostre futur al segle XXI.

Les notes a peu de pàgina van ser moltes però breus. Conceptes com el comerç electrònic, la banda ampla, la TDT, l'hipermapa, la firma electrònica avançada, les factures digitals, el teletreball, la combinació del talent i la conciliació familiar, els entorns digitalitzats, la societat de la informació i el coneixement, l'OTIC, les ciutats digitals, la interacció dels blocs, el web 2.0 i el web 3.0 marquen el nostre tren de la modernitat.

És una nova societat de la comunicació i la informació que ens obliga a motivar-nos si no volem que en la III Revolució de la humanitat, Catalunya quedi oblidada. Els indicadors no són estimulants però el nostre país, històricament, sempre ha destacat per ser un referent al sud d'Europa i una terra capdavantera a la Mediterrània.

Música / My father's eyes # Eric Clapton

* Les noves tecnologies milloren la competivitat de les empreses i provoquen riquesa en un país *

PD: El futur del Planeta. II Jornada de Política Internacional a Can Quintana. El dia 27 a Torroella.

PD2: Mentre Lluís Corominas, a qui dec sempre el meu respecte juvenil a
Esquerra, treu cada vegada més pit, Jordi Martinoy progressa a velocitat de creuer pels camins de ferro de la vida i la política.

PD3:
Parla.cat, un nou i potent curs en línia per aprendre català a tots els nivells.

PD4:
Sies.tv, Televisió catalana cultural per internet, el projecte més guardonat a l'E-tech 2007.