I no volia protagonisme

Resulta que la monarquia espayola no volia notícies perquè ja els ha anat prou bé durant els 30 anys posteriors a la post-dictadura. Però en tres dies ha saltat la banca, en la tònica de les darreres setmanes i mesos. Primer: l'expressió lapidària del "Por qué no te callas!" a Hugo Chávez durant la cimera iberoamericana, amb les posteriors reaccions que ha generat i la crisi diplomàtica conseqüent. Segon: la multa ridícula de 3.000 euros pels dibuixans d'El Jueves a causa de la portada sobre el Príncep hereu. I tercer i últim, la separació de la infanta Elena, que feia temps que per los madriles era qüestió d'esperar la crònica de la mort aunciada. Complint suposo amb el topic de noblezza obliga, mentre la Campos encara deu riure.

I rere el fracàs a la cimera de Santiago, una portada "injuriosa" però que no ho és i la separació dels Ducs de Lugo, la monarquia espanyola va sobrevivint i alhora formant un imperi. Perquè els Borbons no són res més, de moment, que els protagonistes d'una multinacional com és la Casa Real. Guanyen milions a l'any, però en molt poc temps els comencen a fallar els actor amb el descontrol mes enllà de la premsa del cor: morts, malalties, casaments de sang vermella, divorcis, fotos cremades, crisis polítiques, sentències judicials ridícules... És el símptoma de la decadència.


Música / One Crowded Hour # Augie March

PD: Miquel Duran, sempre a l'última en recerca i innovació, en una jornada demà a la Politècnica.

PD2: M'ha agradat llegir el reconeixement de Raül Romeva a Narcís Genís.

PD3: Vilanova i la Geltrú ja té a punt la IV Setmana Internacional dels Mitjans Digitals.

PD4: Cafè imprevist amb Salvador Sunyer. El felicito perquè em va agradar la seva intervenció recent a L'oracle. No té temps per fer de tertulià, però voldria escoltar-lo com a Manuel Cuyàs, Vicenç Villatoro i Josep M. Àlvarez.

PD5: La UGT, amb l'amic Camil Ros com a amfitrió, celebra aquest cap de setmana a Salt el III Congrés de la Immigració.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard; tu que has nascut a Salt, llegeix el xivatasso que expliquen avui els de Club Saratoga sobre la inmigració.