Xoc a la 17a Cumbre Iberoamericana entre els populismes i la monarquia borbònica. Imatges que han donat la volta al món i que evidencien que la col·lonització espanyola encara té una ferida oberta a Sud-amèrica. Depèn de cada punt de vista és molt fàcil criticar tant la monarquia com els presidents antidemocràtis i com que no hi ha termes mitjos, el més lògic és criminalitzar Hugo Chávez. I amb raó. Però vist el paper de la monarquia borbònica a la història i tal com han actuat els països explotadors a Llatinomèrica, tampoc el rei Joan Carles mereix quedar com a víctima. Els resultats de l'explotació a Sud-amèrica parlen per si sols i la culpa no sempre és dels americans.

En el fons, qui ha sortit guanyant és Zapatero, que en un moment molt oportú per a la seva imatge ha exportat el famós talante més enllà de l'Estat espanyol.

Música / Have a heart # Bonnie Raitt

PD: Minube, nova web de viatges en 2.0.

PD2: Filmotech és sinònim de decàrregues segures a internet.

PD3: Cobertura deficient del mòbil al nostre país: un 20% de terra out.

PD4: Graines de Bitume és una ONG de Madagascar que cal valorar.

PD5: Suport a l'holandès tranquil, ànims a Frank Rijkaard.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona tarda,

Segueixo amb molt d'interès cada dia els teus articles al bloc i en la majoria de vegades acostumo a estar bastant d'acord amb el que escrius, però en el cas d'avui em permetràs que discrepi. M'ha semblat entendre que dius que Hugo Chávez és un president antidemocràtic. Bé si presentar-se a unes eleccions tres vegades seguides i guanyar-les totes tres de forma bastant contundent és ser antidemocràtic, doncs llavors no sé què deu ser el sr. Borbón, que no l'ha escollir ningú (bé si, Franco).

Qui va fer el paperot a la cimera va ser sens dubte la delegació espanyola, però bé no seria res nou, només cal recordar la política exterior vers Amèrica del Sud de presidents anteriors, i també dels actuals, compte.

Atentament, Elliot

Anònim ha dit...

Sr. Elliot, amb un president del tipus Chávez, populista, mal educat i visionari, a un no li pot costar gaire pensar que aquestes eleccions poden estar més rebregades que la momia de Akenaton

Estela ha dit...

SEMBLA SER QUE CAP DELS DOS VA ESTAR MASSA OPORTÚ.
A més a més Chavez és íntim de Fidel i Fidel és un dictador sense cap dubte.En quant al rei també viu del conte al igual que tota la seva "parentela".Una pena tots dos.