Saltar-se una generació

Estic segur que Manuel Cuyàs elaborarà una brillant trilogia de Jordi Pujol. Des de dijous, ja en tenim la primer part: del 1930 al 1980. Alguns, com Salvador Sostres, ja han criticat el primer volum, fins i tot, abans que es publiqués per dos petits errors que seran corregits en les properes edicions. Però és el país que tenim: si no les escric jo o els meus amics o el meu pool... doncs a criticar-ho. Però Cuyàs serà un brillant biògraf i ahir va ser el dia de la posada en escena.

Pujol, i ho dictarà la història, tindrà un paper rellevant al nostre país i serà valorat en la justa mesura. Però precisament, ara, que quan amb més llibertat pot parlar i aportar la seva experiència, és quan hauria de reconèixer que haver-se saltat una generació durant el seu llarg mandat presidencial és la creu que l'ha d'acompanyar. Perquè tants anys a la Generalitat, no només el va desgastar en ell sinó que va deixar el partit sense estar preparat per al futur. I no hi ha cap altra més evidència que el moment actual.

I aquestes memòries, quan arribi el cas, seran molt dures d'escriure. I no només per a Pujol sinó per a tots els polítics que han governat més de vint anys i que ara, igualment que l'expresident, es troben en la mateixa situació. De teixir lideratges a final del segle XX a governar en xarxa a inicis del segle XXI.


Música / No és nou # Gossos & Beth & Les Violines

PD: La ministra Álvarez té set vides. Ahir, salvada per la campana al Congrés. I és clar, Zapatero ara l'ha de defensar més que mai.

PD2: El poder adquisitiu gairebé no ha variat en l'última dècada segons l'estudi de l'IESE i Adecco.

PD3: Citilab, el primer laboratori ciutadà d'Europa. Nous productes, serveis i tecnologies.

PD4: El 21,6% dels joves catalans d'entre 14 i 19 anys només llegeix diaris en castellà, davant del 3,8% que ho fa només en català, segons dades de l'estudi de la Fundacc i el Baròmetre de la comunicació i la cultura.

PD5: Bush, encara que amb molt retard, intenta el gran repte del seu segon mandat a la Conferència d'Annapolis per posar pau a l'Orient Mitjà.

2 comentaris:

mibarz ha dit...

Eduard, el teu és el blog d'un professional de la informació i es nota. Quan sigui gran t'imitaré.

Anònim ha dit...

El dijous vaig estar en el Citilab de Cornellà, ja que era un dels ponents al workshop sobre Posicionament als Buscadors.

Es un edifici impressionant, dotat de les últimes tecnologies i totes a l’abast dels ciutadans. A Girona necessitem iniciatives com aquestes.