No és el millor moment perquè el Cercle d'Economia dicti sentència sobre l'evolució de l'empresariat català. Està bé que per començar es faci autocrítica, però el missatge és més subliminal del que pugui semblar. Hi ha mitges veritats interessades. Per una banda, es transmet la sensació d'autoflagel·lació i la contradicció és que per l'altra banda, es demana més ambició i risc, i menys excuses i individualisme. Sempre és jugar amb avantatge interpretar el nostre país des de les millors butaques, just quan hi ha una calma tensa i es desinfla la bombolla immobiliària amb les pèrdues que això generarà.

A l'inici del segle XXI són altres temps (no és excusa) i Catalunya ja no és la màquina capdavantera del tren espanyol. En gran part, perquè les aliances estratègiques també s'han generat perquè així sigui i la Unió Europea també ha tingut un paper determinant per decantar la balança. I mentre ens han anat cobrant la factura amb la connexió Brussel·les-Madrid (exemple Rossell), a Catalunya han anat resistint les pimes, que observaven com les grans multinacionals es quedaven a la capital espanyola. I amb aquesta estratègia, a algú els ha anat tan bé i a uns altres tan regular. Eren i són les dinàmiques financeres. Segur que si ens donen la vareta màgica, amb el beneplàcit de l'stablishment europeu, serem molt i molt millors. Perquè som fenicis.

Música / One blood # Terence Jay

PD: Taking chances suposa el retorn de Celine Dion, just quan es compleixen deu anys de l'èxit mundial del Titanic. I un mateix dimarts 13, la novaiorquesa Alicia Keys presenta el darrer treball As I am.

PD2: Josep Piqué passa de pilotar un descontrol a un altre: del PP a Vueling.

PD3: My Space ja és la tercera pàgina més vista dels EUA i la sisena del món.

PD4: Blu:Sens crea un GPS en tres dimensions amb imatges reals. Un mèrit més d'aquesta companyia de Santiago.

PD5: Les empreses espanyoles obtenen 1,22 € per cada euro invertit en I+D+i. Informe Fedit dixit.

PD6: El president Maragall estrena web i un Bloc de notes. Ànims i sort!