La convicció d'Ibarretxe

Segueixo per ETB Sat l'esperada intervenció d'Ibarretxe a la Fundació Sabino Arana sota el títol Euskadi Munduan. El lehendakari va exposar amb fermesa el Full de Ruta que ha elaborat per a Euskadi. És una intervenció en un auditori reduït, però Ibarretxe aprofita un power point per explicar el projecte polític per als propers 40 anys. «Això és seriós i té un pòsit», raona. Elabora cinc tesis per acabar plantejant que «a la societat se li ha de dir per on vols caminar». O sigui, defensa que el seu programa no és un projecte sinó una metodologia per intentar canviar la història «perquè en el 2007 no admetrem cops de porta com els que patim des del 1839». I comença per recordar l'abolició dels Furs, tot passant pel Pacte d'Ajuria Enea de 1988, per acabar en el present. Dates: consulta per al 25 d'octubre de 2008, Procés de negociació 2008-2010 ... i el referèndum final «perquè el futur és a les mans de la societat basca».

El power point és senzill, entenedor i precís. Sento enveja. Esmenta Koffi Annan, Nelson Mandela, Víctor Hugo i Karl Popper per reforçar els seus ideals sobre pau i democràcia. M'agrada. Parla de principis democràtics i invoca el diàleg per acabar amb ETA «perquè sobra i destorba». Brillant. Conclou dient que no té por respecte de com s'expressi la societat basca i digui el que pensi. Se sent valent i creu en Euskadi i en la defensa de la identitat del poble basc en el segle XXI. I se sent orgullós i emocionat. Per això m'agrada i me'l crec. És el paradigma de la convicció identitària.

Música / Lau Teilatu # Mikel Erentxun & Amaia Montero

* Hi ha algun problema amb compartir sobirania amb Catalunya i Euskadi? *

PD: Intermón Oxfam organitza avui a Girona una jornada sobre La responsabilitat social de l'empresa. Clar que és una responsabilitat! Bona iniciativa.

PD2: Google també aposta per estalviar consum i ofereix la mateixa presentació del cercador però més ecològic. És Blackle, però amb fons negre.

PD3: Salamanca organitzarà del 5 al 8 de març de 2008 el I Congrés Internacional d'Emprenedors.

PD4: Després de tota la crisi, Montilla passa a l'atac. Ja tocava!

PD5: M'agradaria que l'exposició itinerant d'homenatge a Ernest Lluch també es pogués veure a Girona.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard,

M'agrada amb el sentiment amb què escrius perquè és tal com ets.

Kiss