Parlàvem ahir a la tertúlia de Punto Ràdio sobre la competivitat del Catalunya en la nova cultura digital i en la societat de la informació. És tot just el naixement de les TIC que marcaran en la història mundial la Tercera Revolució Digital, després de l'agrícola i la industrial. És moment de progrés constant, de la informació a l'instant i de generar dinàmiques interactives a la xarxa. Fa ja uns quants anys que els canvis són imparables i no tenim temps d'assimilar-los. Però tot l'atreviment de molts conceptes com els blocs, els diaris digitals, el comerç electrònic, la firma electrònica... encara hi ha pauses. Perquè també deien que la ràdio desapareixeria amb la televisió, com molt bé va recordar l'amic Eduard Cid, periodista radiofònic i assessor del Club Saratoga.

I en la reflexió prèvia i la suma de les pauses esmentades cal incloure, per exemple, llibres com el que ahir es va presentar a Girona. El saltenc Guillem Terribas, el Terrible per ser més que un activista i llibreter, va exposar part de la seva vida a la Planeta amb Demà serà un altre dia
. I avui serà el torn a l'Òmnium de Saül Gordillo, que presentarà Nació.cat, un brillant treball sobre l'evolució del nostre registre com a país. Llàstima que no pugui ser-hi! I al vespre, a Barcelona, serà el torn de Manuel Cuyàs, que segur que haurà fet un treball digne d'admirar amb una part de les memòries de l'expresident Pujol. Avui mateix ja a la venda: Memòries 1930-1980. Són llibres en paper que mereixen un reconeixement pausat davant de tant soroll mediàtic escrit, auditiu, visual i digital.

Música / Aguas de Março # Tom Jobim & Elis Regina

PD: Sabia que Marc Vidal en preparava alguna: m'avisa que el 25, 26 i 27 de gener organitzarà les primeres jornades catosfèriques al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers. Sort!

PD2: Detall de l'staff d'Artur Mas d'acreditar per al dimarts 20-N, per primera vegada, als blocaires com a membres de premsa.

PD3: Finalment, Neil Diamond ha explicat la identitat de la musa de la famosa cançó Sweet Caroline.

PD4: La tercera edició del Saló del Llibre de Barcelona ja està en marxa.

PD5: El PSC ja té enllestida la VI Conferència Nacional a Girona per al cap de setmana. L'amic Àlex Sáez dixit.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

L'Eduard Cid assessor del Club Saratoga? Bé, de mica en mica veig que vas desesmascarant aquest club de pijos de bon viure. Ves donant més dades !!!

Anònim ha dit...

Eduard,

Ahir no em vas voler dir res però ja m'he enterat que avui seràs un dels blocaires escollits per l'Artur Mas a Barcelona. Et felicito perquè tu mereixes.

Un petó ben fort i demostra el que vals.

Margarita

Anònim ha dit...

No entenc que hi faràs amb l'Artur Mas. Ja ho sap que llegeixes El País i escoltes la SER?

Anònim ha dit...

Se que l'Eduard es un fan de CNN+ i de les noticies de Quatro presentades pel "neutral" Gabilondo.