L'altre periodisme



Ja hi ha penjat a You Tube el vídeo de l'enfrontament verbal entre Xavier Rius (amb comentari inclòs) i Màrius Carol, al programa 59 segons de TVE a Sant Cugat. Una discussió similar a les que ja ens tenen acostumats els periodistes de Madrid però que a Catalunya ens hauria de sobrar el format de l'egolatria. Per les formes i els continguts. Els periodistes estem abocats a la crítica i molt poc a l'autocrítica i a més, en aquest cas, per un excés de protagonisme de dos periodistes de l'oasi mediàtic, que també és comparable al de la política.

Per sort, gràcies a internet, es pot anar molt més enllà d'escoltar Màrius Carol i Xavier Rius, de bon matí, a l'hora del cafè i a mitjanit. En el fons, durant la tensió, transpua una vegada més el ressentiment de Xavier Rius envers La Vanguardia i la prepotència de qui es creu l'opinió de Catalunya. I sinó, que li preguntin a Gemma Calvet, quan li toca compartir micròfon a RAC1.


Música / Going Down Slow # Muddy Waters & Johnny Winter

PD: Berlusconi mata Forza Italia i crea Il partito del popolo (Corriere della Sera) amb l'objectiu de captar el nínxol electoral de la centredreta a Itàlia. Al mateix temps, el malèvol Le Pen és reelegit president del Font National a França.

PD2: Molts dimecres he escoltat a RAC1 Cuinetes amb Fermí Puig mentre conduïa. Això és feeling gastronòmic més enllà de l'espectacle dels preus.

PD3: Trobarem a faltar el compromís de Gregorio López Raimundo. Una pèrdua sentida per al nostre petit país.

PD4: Trailer de Death of a President, de Gabriel Range reconeguda internacionalment i ara pel Fecinema de Manresa.

PD5: Cafè al nou Saratoga de Girona en un sacrilegi dedicat als amics del Club Saratoga, que han fet un bon post de les manifestacions a Barcelona.

PD6: Per fi s'acabaran les desfilades franquistes al Valle de los Caídos gràcies a la Llei de Memòria Històrica. Impensable amb el PP a La Moncloa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard, per què no poses una foto teva?, així sabriem com ets !!! Els de Club Saratoga posaran un dia d'aquests una foto del President; crec que tu també ho hauries de fer.

Anònim ha dit...

Subscribeixo plenament la opinió de Carol. Ell fà periodisme i el Javier Tejedor Rius, veritable nom de "Xavier Rius" es un altra cosa:
Veure:
Em sembla vergonyós que Tejedor dongui lliçons de res i menys de periodisme, començant pel fet de que utiliza un nom fictici, que es va posar per amagar que es fill d'un agent del Cesid (Guardia Civil) que va tenir molt a veure amb el desmantellament de l'independentisme l'any 92 pel Garzón i per copiar el nom verdader del periodista (aquest si) Xavier Rius Sant
Veure:
http://tatxenko.blogspot.com/2006/01/blogs-1.html
Tejedor ha estat una màquina de xuclar subvencions i tot per una pàgina web que com es pot veure al ranquing d'Alexa dona uns resultats molt fluixos, sent en realitat una web que viu de les subvencions públiques.
Així per exemple si Sport tè un ranquing d'Alexa de 1.477, E-Noticies el tè de 52,162, molt pitjor que el que tè la bitàcola "La maté por un yogur.com" que si mes no no ens costa diners als contribuents.
En resum, Tejedor es un frau els detalls del qual es poden consultar a:
http://ebruticies.blogspot.com/