Mas, ZP, els pactes i els Le Pen
Artur Mas ha guanyat amb àmplia diferència però no amb els escons esperats per Convergència: onze a favor (48 a 37). Mas i CiU saben que governaran Catalunya i tornaran al poder si ho vol Rodríguez Zapatero. És la Moncloa qui té l'última paraula i qui ha d'autoritzar la popular socioconvergència. Mas va ser caut per força vistos els acords de fa tres anys i per això no va desprendre eufòria.

Montilla va ser prudent, fred i va mostrar una indeferència típica d'ell: sembla gallec perquè no saps mai si puja o baixa les escales. Per tant, serà Zapatero -el PSOE, és clar- qui donarà la presidència a Mas o bé deixarà que es formi un tripartit que tornarà a dividir el PSC i ERC. Madrid mai tindrà la mateixa visió política que Barcelona.
Esquerra tindria més força a l'oposició amb vista a les municipals del maig però les conselleries són massa llamineres i temptadores i el pacte amb el PSC ja és gairebé més que en l'imaginari. Amb l'acord amb CiU, per exemple, anit ni es va deixar entreveure perquè la paraula de Puigcercós està donada a Montilla de fa temps. ICV acceptarà el que calgui perquè somia amb un govern d'esquerres i el PP ja no té esperances de futur.

I per últim, és obvi que l'onada de la ultradreta també acaba d'arribar a Catalunya amb els Ciutadans. És força preocupant com un partit d'aquestes característiques pot tenir una sortida tan forta i prometadora sense que se'ls hagi fet cap tipus de difussió. Els seus tres escons demostren que alguna cosa està passant en aquest país i que no som una excepció vistes les tendències a la majoria de països de la UE. Albert Rivera va començar com un home de palla d'un grup d'ideòlegs que ja saben on han d'atacar a la societat però ha demostrat ser hàbil i estar preparat. És lamentable... però parlem de resultats reals i intel·lectuals que saben com utilitzar-nos. Molt perill!
Música / Independence Day # Martina McBride

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Mas ha tingut un coitus interruptus, Montilla en perd 5, Piqué hauria de plegar, ERC entra en problemes, ICV toca sostre i neix la ultradreta. 90.000 vots a Ciutadans és l'únic resultat que deixarà Catalunya xarbotada.

Anònim ha dit...

Aporto una reflexió sobre la arribada de Ciutadans-Partit de la Ciutadania. Crec, benvolgut company, que durant molt de temps hem estat sense pensar-hi gaire que existeix un col•lectiu d’habitants de Catalunya que són únicament espanyols. Que el seu imaginari és Espanya i que se senten ofesos perquè ells, com a espanyols, que viuen en una zona d’Espanya anomenada Catalunya veuen com se’ls considera com a ciutadans de segona categoria. I per què? Perquè existeix una Catalunya diferent, amb una altra llengua, i amb una cultura que no volen i que no senten com seva. Tots els coneixem, i els anomenem amb paraules que, a Girona, comencen amb “nye...” En tot cas, benvolgut col•lega, el que és cert és que un dia o un altre havia de sorgir que a Catalunya existeixen dues realitats nacionals que s’enfrontaran d’una manera oberta sobre el destí final de la terra que avui dia comparteixen. El mite del consens de la transició comença a quedar lluny, d’una altra generació. La Història no s’atura: o serem una regió espanyola, o serem un país lliure. I això ho ha dit, des de fa anys, l’escriptor Matthew Tree.
A10

Anònim ha dit...

Es vergonyós que surti aquest tal Rivera i es presenti amb dos diputats més al Parlament

Anònim ha dit...

EDUARD, EL BLOG ES EXCELENT.ÂNIMS.

Guerau_de_Cabrera ha dit...

No volem més tripartit. Concentració silenciosa per un pacte CiU + ERC, el proper dijous dia 9 de novembre, a partir de les 8 del vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Més informació a www.unitat.org Passa-ho