Montilla és més Pujol que Madí
Veient el reportatge de 30 minuts sobre Montilla comproves que el nou President representa una bona part de la trajectòria de molts catalans que ara tenen la seva edat. Montilla mostra en el documental que és un home fet a si mateix (self-made man), sense grans pretensions però que té la virtud de liderar un altre perfil de catalanitat. Podríem dir que Pujol encarnava al de tota vida, potser fins i tot al català més rural. Amb Maragall, la identitat va canviar i va ser el paradigma dels qui el van idolatrar: els cosmopolites culturetes. I amb Montilla, el perfil ha canviat. És el dels altres catalans, que són molts, i que s'identifiquen amb la seva trajectòria. Potser no són ni els rurals, ni els culturetes, però si són els humils que han començat del no res i són de la cada vegada més gegant àrea metropolitana.

En el 30 minuts, amb Montilla i la seva promocionada segona esposa, Anna Hernàndez, comproves que per guanyar unes eleccions necessites proximitat -també carisma i ell no en té- però, especialment, observes que no calen assessors milionaris a l'estil David Madí, que només representen les elits del país. I els escollits pels diners, en democràcia, no guanyen unes eleccions. En el nostre cas, més ben dit les han perdut.
Música / Kiss # Art Of Noise - Tom Jones

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Montilla ha gunayat les eleccions? "self-made man"? quina empresa o negoci ha fet funcionar? la partitocràcia?

Anònim ha dit...

home Eduard, el video de tv3 que´, per cert no era de 30 minuts encara que s'emetés en el horari del magnific i imparcial programa de Joan Salvat, era el tipic treball "la vida de un santo"... fàcil, sense anàlisi i només perfilant allò que fa falta per arrodonir la figura del radiografiat. Conec gent que va fer aquest i el de Mas (que també tenia un) i, home, tots coincideixen que les costures es va decir que no es veiessin.

Montilla no representa cap generacio de treballador nouvinguts. Montilla porta 30 anys visquen de la gestió institucional i del cotxe oficial. No és representatiu. Es medicore i està poc format com va demostrar al agafar un ministeri. La seva definicio de president es la d'algu que parlarà poc i farà molt. Jo no em refio de qui parla poc i s'escuda darrera d'una garantia de treball que és el minim que tots em d'aportar. Tots. Crec que el PSC tenia grans presidenciables i Montilla no era un d'ells. Montilla es president únicament perque dins de l'aparell PSC mana ell i perque va donar suporta Zapatero al seu congrés. Ha anat texint una tela de suport entre els barons del Baix LLobregat que conformen un grup on el català i la cultura catalana va darrera del Rocio i la Feria de Abril. Es aixi. Es cert que són els "altres catalans" però me mare va neixer a Granada i no se sent "l'altre catalana"... crec que valorar per sobre del que mereix tot aquest frau social és l'inici del final. Ho sento.

Anònim ha dit...

Dones que manen en el rerefons, no és novetat, és el de sempre. Totalment d'acord amb en Marc Vidal, jo tampoc em sento representada, i també vinc del sud.