Freedom for Tibet



Només faltaria que el Tíbet no pogués demostrar activament la repressió que pateix històricament de la Xina. Com va passar ahir a Grècia. O sigui que s'organitzen un Jocs Olímpics en un país on els drets humans no són respectats i "no és moment" perquè es pugui conscienciar a la resta del món del conflicte intern que es viu a la Xina. Com és de la maltractada la societat, especialment la dona, i per tant ens hem de centrar en l'espectacle de la inauguració, les grans marques i com de ràpid s'han construït els edificis. Els organitzadors ja sabien que a la Xina i havia un risc i per això alguns països com la Gran Bretanya ja han demanat als seus atletes que no parlin del conflicte abans, durant i després del Jocs. Però per sort, algun esportista s'hi ha negat i ha avisat que el més important són el respecte del drets humans i que pensa explicar tot allò que vegi.

I per parlar de llibertat els catalans ja en tenim un bon exemple d'ençà el 1992 i, també, sobre com es va voler silenciar una realitat. Aquesta mateixa realitat però augmentada al Tíbet es cobra vides humanes pèriodicament.


Música /
Let It Go # Keyshia Cole & Missy Elliot & Lil Kim

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Eduard,

em sembla que una altre vegada els diners prevalen sobre els drets humans.

t'animo a passar pel meu blog que he escrit sobre el "tema" xinès.

pd: per cert vaig llegir la teva crònica sobre la festa major del meu poble. Hi havies estat fa un parell d'anys??

Anònim ha dit...

Creo que deberías ser más crítico con la información que suministra la prensa occidental. El siguiente enlace te permitirá acceder a la otra cara de la informació:
Cinco preguntas sobre el levantamiento del Tibet