ERC i el PP són dues ideologies que es retroalimenten però en aquestes eleccions Zapatero ha tingut el gran mèrit de no engrandir ni a uns ni als altres i per això ha aconseguit un resultat excel·lent, quan en les últimes setmanes la davallada econòmica del 2008 li passava factura. I es parlava d'empat tècnic! Però Rajoy no ha demostrar ser el gran líder que necessitava el PP per tornar a recuperar el govern espanyol. És Zapatero, que no és cap bambi, qui conduirà l'Estat durant 8 anys i al mateix temps debilita els adversaris, un gran mèrit en política. Si finalment el PSOE obté la majoria absoluta, Rajoy hauria de tirar la tovallola i pensar en Brussel·les o la retirada i deixar passar l'ala més ultradretana d'Esperanza Aguirre, Zaplana, Acebes... o bé que torni Aznar, una via que sembla impensable.

ERC també pateix una saccejada important. És un míssil a la línia de flotació que no serà fàcil de digerir. Quan el partit anava a l'alça, ara haurà d'afrontar el debat d'haver fet president del govern a José Montilla. L'Entesa entra en un altre estadi perquè un soci està tocat, molt tocat. Una dinàmica que, a més, reforça CiU. Com lamento que Catalunya, el meu país, no tingui un projecte! Reitero, on vas Catalunya?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard,

Comparteixo absolutament el teu neguit sobre la falta de rumb de Catalunya. Sóc votant de CiU i em preocupa enormement la devallada d'ERC. Em preocupa moltíssim que el nacionalisme català estigui perdent pes i ho faci per alimentar a un partit socialista que ens dilueix dins d'Espanya. A poc a poc ens estem diluint, a poc a poc, sense que ens n'adonem, però estem perdent identitat. Crec que hem de deixar les trifulques i els personalismes i sumar i no restar. Crec que és hora que el nacionalisme català es replantegi quin és el seu nord.

Com m'agradaria veure el meu país governat per CiU i ERC. Digueu-me ingènua...

Anònim ha dit...

Eduard, no puc estar més d'acord amb tu. Com dol veure que el teu país no hi ha un projecte clar. Veritat?
Tot i així, continuaré pensant amb l’associació dels dos partits “no dependents de Madrid”... és una utopia? Pot ser, però no vull/puc perdre l’esperança!!!
Roger

Anònim ha dit...

Ha guanyat el PSOE i CiU. Que n'aprengui la sobèrbia d'ERC !!!

Anònim ha dit...

Eduard als d'ERC com tu a pa i aigua que ja us tocava. Tres al congrés és ridícul

Anònim ha dit...

CiU era i serà l'única força que representa el nostr país. Avui és la caiguda de l'imperi Puigcecos i Carod i ERC ja no pot continuar amb Montilla a la Xene. Avisa als teus que pleguin

Club Saratoga ha dit...

Un cop més fem saber que els nostres comentaris en aquest bloc són fets amb la ID nostra, per tant, el nom de Club Saratoga queda marcat en blau.
Pregariem Eduard que eliminessis l'anterior comentari per evitar confussions.
Mira el teu voltant, crec que hi ha algú que et vol relacionar amb nosaltres, algú dels que treballen amb tu.

Anònim ha dit...

Ho sento Eduard, ja se que volies anar de Cap de Premsa d'en Joan Puig ... apa, treballa al Punt que ja et convé.

Anònim ha dit...

Eduard als d'ERC com tu a pa i aigua que ja us tocava. Tres al congrés és ridícul