ERC o PP i PSOE o PP



Els gironins tenim l'alternativa de canviar la tendència que surti escollida diputada al Congrés Alicia Sánchez Camacho (com si no tingués bloc), la candidata del PP, o que repteixi Joan Puig (amb blocs actius) com a segon diputat d'ERC. Aquesta és la disputa de la demarcació perquè la resta tenen l'escó assegurat des d'abans que comencin les mateixes eleccions: Montse Palma (que mantingui l'esperit del bloc el 10-M) i Àlex Sáez (transversal però li cal un bloc més dinàmic), pel PSC, i Jordi Xuclà (brillant i atrevit amb el Qik però li recomano enllaços més transversals) i Montse Surroca (amb bloc a corre-cuita), per CiU. Ho dic per parlar en clau gironina d'unes eleccions que s'han polititzat tant perquè no hi hagi alternatives al PSOE i al PP. Però també existeixen CiU, ERC i ICV. Perquè el segon debat d'aquesta nit entre Zapatero i Rajoy està tan ple d'interessos polítics i mediàtics que a la gran majoria ja li va bé apostar per aquesta bipolarització.

I si, finalment, es trenca per sorpresa l'status quo organitzat per la dreta espanyolista i l'esquerra cosmopolita i el PP o el PSOE necessiten les forces nacionalistes per governar amb majoria, serà després quan ens farem un fart de riure. Però tampoc siguem ingenus perquè, després de tantes relliscades, no ens podem vendre durant quatre anys per un plat de llenties. Ho va fer la tàctica del peix al cove de Jordi Pujol i ho ha fet ERC digui el que digui.


Música / Fix You # Coldplay

PD: Avui es compleixen 25 anys de la independència de Salt. Dues dècades i mitja amb l'interrogant de si amb Girona ens hagués anat més bé.

PD2: Dmitri Medvedev és el nou president de Rússia. El deixeble de Putin ha complert els pronòstics.

PD3: Van Morrison, sempre! Aquesta setmana presenta un nou àlbum. I van...

PD4: El Noia Freixenet guanya el RoncatoVic en la final catalana de la Copa del Rei. Llàstima que per una vegada que es trenquen els pronòstics, un equip com el Vic es quedi sense trofeu.


PD5: L'enquesta de La Vanguardia per a diumenge. Veure'm si a l'Estat espanyol, governa qui guanya les eleccions. I si és per un o dos diputats de diferència, què passaria?

PD6: Les Spanish customs segons The Economist.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Valorar les opcions polítiques en funció de si tenen bloc o no em sembla poc encertat.

Dessmond ha dit...

Eduard,
Qualsevol que tingui al cap una idea clara d'Estat no entrarà al joc que hem gosat entrar els catalans. El que ha passat a Catalunya és bastant més que la rabieta d'una formació política que no ha pogut arribar a governar.
Que et vols apostar a que a Espanya això no passarà?. Pensa que ja existeix el precedent, amb en Felipe Gonzalez.
Hi ha més raons que la pura aritmètica per formar govern.
Aquí ens arribem a creure masses coses que en lloc més ni se les plantegen.

Anònim ha dit...

Votaré pun en punt Jordi Xuclà perquè és el millor polític amb diferència en les terres gironines perquè la resta són molt fluixos i fluixes

Anònim ha dit...

En Puig d'ERC és un notes, que li agrada sortir molt als diaris però que en realitat no fot ni brot. Necessitem gent que treballi pel país, amb constància i serietat.

En Xuclà a mi personalment, em dóna confiança...tot i que per tenir 30 i pico anys, sembla que en tingui 40 i pico. Se'l veu un tio despert, amb ganes, i és d'Olot i ja sabeu allò que diuen...

Anònim ha dit...

Sortirà el PP a Girona i en Joan Puig ja es pot anar buscant feina a partir de dilluns

Anònim ha dit...

Crec que esta molt díficil, que Esquerra mantingui aquest diputat que diuen que balla; per tant, per a que no surti un diputat per al PP, la millor opció és votar CIU. A més aquesta és el partit, que sempre a defensat millor els interessos de Catalunya. Doncs El PSC-PSOE, segueix essent massa PSOE i poc PSC, per tant sempre acaba decidint madrid.

Anònim ha dit...

Segons els Saratoga, CiU 3, PSC 2 i ERC 1 !!!

Anònim ha dit...

CiU no treu el tercer diputat a Girona ni despullant-se en campanya en Xuclà i la Surroca junts en un míting

Anònim ha dit...

Temps al temps,... esta més proper CIU del tercer, que el PSOE.

Anònim ha dit...

Vist la gent que ahir va anar al municipal, CiU a Girona pot donar la sorpresa.