Catalunya torna a sortir perdent



Com era d'esperar, Catalunya ha tornat a ser secundària en els debats entre Zapatero i Rajoy, que una vegada més han demostrat que no estan a l'alçada d'un cara a cara tan mediàticament futbolístic. El líder popular ha sortit viu perquè el candidat socialista no havia fet els deures en els tres grans reptes de la legislatura: l'evident davallada econòmica, l'abandonament del Nou Estatut i el trencament del diàleg amb ETA. Per tot això, Zapatero no podia convèncer els espectadors i, per tot això, Rajoy tenia l'oportunitat de sortir viu.

És lògic que la majoria de ciutadans catalans prefereixin Zapatero de president, però la mateixa lògica du a pensar que un espanyolista vol Rajoy a la Moncloa. I només per aquesta evidència, el líder del PP encara té més possibilitats de ser votat a la resta de l'Estat. I el debat d'anit va posar en evidència les mancances del talante i la rialla fictícia davant de la maquinària de la crispació que encara no ha pait la derrota del 2003. I davant de l'etern debat en qualsevol matèria, Catalunya va tornar a ser ignorada perquè no interessa que progressi més enllà de ser una comunitat més. Tots dos futurs presidents van demostrar que només tenen el xip incorporat per poder discutir sobre el nostre país i cap d'ells té un projecte convincent per construir un estat que s'adapti a la nova Europa. Per tot això i més... on vas Catalunya?

En el fons, atacs i crispacions en un debat que Zapatero va intentar projectar cap el futur i no el passat, però també és cert que el candidat socialista ha esborrat del seu llibre blanc els grans projectes que tant van il·lusionar fa quatre anys.


Música / Fango # Jovanotti & Ben Harper

PD: Merescut reconeixement dels Premis 3 de Març a Guillem Terribas, més que un llibreter. I Josep Viñas commemora els 25 anys de Salt independent amb l'estrena del seu bloc.

PD2: Camil Ros i Dolors Bassa despatxant a L'Argadà. La UGT a Girona afronta una nova etapa.

PD3: Martinoy m'esmenta el rol torroellenc a Girona: Fausto Martí,
Albert Bou, Josep Maria Rufí, Dolors Bassa, Miquel Riera... i ja no parlem de Kim Faura.

PD4: Xuclà té la sensació de revitalitzar CiU però vol tocar de peus a terra a l'espera del diumenge a la nit.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaig anar ahir al Municipal. Em dóna la sensació que els Saratoga tenen raó: CiU pot treure el tercer !!!

Caterina Cortès ha dit...

D'ahir vaig sentir moltes coses que em varen molestar per part dels dos però sobretot que s'utilitzi la llengua per a fer política. És fastigós

Anònim ha dit...

Em pensava que eres sociovergent però ara sí que veig que la teva aposta personal és CiU+ERC.

Dessmond ha dit...

Comparteixo la teva visió d'aquest debat.
Les enquestes que fa volar El Pais amb majoria absoluta socialista no es traspúa en la cara del candidat. Ni de bon tros.
És més, em fa patir perquè en Rajoy planta millor que en ZP. I això si que és un patiment dels bons.

Im-Pulso ha dit...

No puc negar que en el debat Catalunya ha estat tractada de forma colateral --com la majoría dels territoris--, pero imagini vosté el que pensem els residents a Galicia de com ha estat tractada Galicia.

Anònim ha dit...

Llegeix l'editorial de la Vanguardia de diumenge i retrata una realitat de Catalunya que n'hi ha per fotre a fora tots els nostres governants, però no els d'Espànya sinó els de Catalunya

Anònim ha dit...

Jo també estic amb els Saratoga. CiU en treurà 3, conec molta gent desenganyada d'ERC.

Anònim ha dit...

I per què no havia de tenir un tractament secundari Catalunya, si es tracta del debat entre dos candidats a la presidència del govern espanyol? Què volies? Que Catalunya tingués un tractament primordial? Potser que ens deixem de mirar el melic.

Anònim ha dit...

Batlle. Tu a qui votaràs?

Eduard Batlle ha dit...

El vot és secret Pep, però et puc dir que al PP i Ciutadans segur que no els votaré.

Eduard Batlle ha dit...

Company Dessmond, ja saps tu que la informació, en funció del canal emissor, és manipulable.