Benet XVI es treu la careta

Benet XVI ha restablert la missa en llatí. Déu meu! Què està passant? Amb aquest indult universal el Papa ha recuperat la situació procedent del Concili Vaticà II de 1962-65, quan l'Església va voler fer arribar la celebració de l'eucaristia a més fidels a través de llengües vulgars. Està claríssim que Benet XVI es comença a treure la careta i demostra el seu poder dins del Vaticà i confirma cada vegada més el per què de la seva elecció. D'un Papa social, carismàtic i popular hem passat a un Papa intel·lectual, dur i essencialista.

En el fons no és cap sorpresa que Benet XVI es decanti cap a l'ala dura i tensi la corda amb el món islàmic, tal com va fer amb les recents declaracions. Podien ser malinterpretades, però en el fons, aquest Papa convida a pensar que el seu discurs és perquè el Vaticà anhela amb tenir una posició més dura perquè vol radicarlitzar-se. I ara té el propulsor ideal: un intel·lectual alemany, amb una formació europea clàssica i que té assumit un discurs contra l'islam que ja interessa a la dreta més feixista i cada vegada prolifera més a Europa.

I per la part que ens toca, ens queda pensar en l'Església catalana. L'espanyola més o menys ja podem imaginar-nos com afrontarà aquest gir que obre el pot de les essències. Però... i l'Abad de Montserrat, què dirà? I el bisbe de Girona? Són els dos únics referents que, per exemple, de moment han protestat contra la COPE. La resta, si ni tant sols han fet aquest gest, què podem esperar ara d'ells. Algunes persones ahir, just en llegir les declaracions de Benet XVI van imaginar en l'essencialisme, però fins i tot la inquisició i les croades.

Música / Kiss of Life # Sade

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El bes de Judes és una metàfora cristiana que s'escau ara més que mai...l'Esglèsia catòlica ens pretèn salvar de no se sap quins enemics, l'islam o els nacionalismes...però on es troba el Crist dels pobres en aquesta esglèsia?

Anònim ha dit...

Amb l'elecció d'aquest Papa és com l'evocació de la nova inquisició

Anònim ha dit...

Cap on va l'església católica?
Després de llegir notícies com aquestes, tenim la sensació de retrocedir en el temps. És una llàstima.

Anònim ha dit...

No podíem esperar res millor