Si ETA té armes, no hi pot haver diàleg

Si finalment es confirma que tres presumptes membres d'ETA han robat més de 350 armes a prop de Nimes, està clar que el procés de pau a Euskadi pot quedar encallat, ja que asseure's amb armes sobre una taula no facilita el diàleg. Rodríguez-Zapatero, després de carregar-se fredament Bono com a ministre, va posar estratègicament Pérez-Rubalcaba perquè aquest tema és portés a terme amb la discreció necessària. Zapatero té com a grans projectes del seu mandat l'acord de pau i donar més autonomia a les comunitats. De moment, va avançant amb la calma que necessiten aquests reptes.

Precisament, aquesta possible aparició d'ETA -sempre per confirmar- arriba quan la Comissió Europea està previst que avui doni suport al procés de pau iniciat pel president espanyol en el ple de l'Eurocambra. Ho farà el vicepresident i responsable de Justícia, Llibertat i Seguretat, l'italià Franco Frattini, que ha avançat que també destacarà com a "prioritat" de la UE la lluita antiterrorista i la solidaritat amb les víctimes d'ETA. És molt necessària el vist-i-plau de l'Eurocambra en procés, just quan Ángel Acebes ha avisat, en la seva línia, que si s'acorda el suport a Zapatero: "ETA guanya i Espanya perd".

Música / Send Me a Song # Celtic Woman

2 comentaris:

narcís genís ha dit...

El diàleg no és pot negar mai a ningú i menys per trobar camins per la pau. Atenció que no caiguem en la trapa del PP.

Anònim ha dit...

Sento estar completament en desacord amb tu avui Eduard. Les teves reflexions habitualment són molt ajustades però amb el tema d'eta veig que no es el cas. La pau a Esukadi és el tema més complexe al que un govern espanyol es pot enfrontar en l'actualitat. Recomano llegir la meva opinió molt més detallada i concreta al meu blog. Vaig viure a Arava en temps i conec el conflicte una mica. Res és el que sembla. Com diu el Narcís, "ojo" amb la tàctica del Pp.

Marc Vidal
www.marcvidal.cat