Brussel·les II
En el seminari d'immigració al Parlament Europeu, impulsat sota la presidència de Finlàndia, s'ha tractat en clau interna la situació que es viu ara al vell continent. Les dades que s'han donat són tan aplastants que reivindiquen, per sí mateixes, adoptar mesures amb urgència.
Segons Ilkka Laitinen, director de l'agència que controla les fronteres a la UE (FRONTEX), no se saben els immigrants que entren cada any a la península, pero el ministre d'Interior finlandès, Kari Rajamaki, ho ha xifrat en uns 40.000.
Segons el president de les Canàries, Adan Martín, uns mil nens immigrants han entrat aquest any a les illes. I segons les ONG, ja es porten uns 3.000 morts: es calcula que 1 de cada 10 sub-saharians que venen perden la vida durant el trajecte.
Segons Manfred Weber, membre de la comissió de Llibertats, Justícia i Estrangeria, hi ha 40.000.000 immigrants que en aquests moments estan repartits entre nosaltres. Seria un estat més de la UE, el 26.
Les primeres reflexions en calent del seminari, segons els ponents i els eurodiputats, són: controlar els fluxes de migració, buscar més diàleg i cooperació amb els països africans, relacionar la integració dels nouvinguts amb la seguretat, fomentar la integració dels immigrants amb papers sense limitacions, cercar la manera d'impulsar el retorn automàtic dels sense papers que arriben a Europa, evitar l'efecte crida, aconseguir més implicació de la UE amb la creació de gran mesures globals i potenciar el control a les fronteres mitjançant més dispositius al Frontex.
Música / Reflection # Vanessa Mae

1 comentaris:

EMFÀTIC ha dit...

Interessant, però fa fredor només de pensar-hi i més quan et plenteges si s'ho prenen seriosament.