"Metge" Robin, què ens passa?


Aquest és el robot Robin, un doctor virtual que el Ministeri de Sanitat ha posat en marxa amb l'empresa Microsoft perquè els joves resolguin els dubtes sobre sexe, drogues i alcohol que puguin tenir a través del servei de missatgeria de Windows Live. Aquest projecte neix del gran ús que fan els joves d'Internet i, especialment, dels xats, que ara incorporant l'adreça robin@msn.es podran preguntar els seus dubtes. Però tot i que Robin pugui funcionar amb garanties i sigui capaç de respondre, amb una memòria de 300 respostes directes, no hauria de ser l'alternativa virtual a pares i professors. D'acord que és un servei més a Internet, però els joves de 12 a 17 anys, tal com estan d'accelerats avui dia, no crec que els calgui un servei d'informació com aquest.

I un apunt més, resulta que el robot està preparat per respondre amb un llenguatge adolescent però té l'inconvenient que no entén el llenguatge abreujat que fan servir els adolescents a la xarxa i al mòbil. Si és així, probablement no entendrà mai res. El que seria interessant és que el Ministeri de Sanitat activés un control més eficaç perquè les pastilles i altres coses no arribin amb tanta facilitat a les portes de les escoles i instituts.


Música / Ave Maria # Bobby McFerrin

PD: L'economia catalana creixerà el 2008 menys que el 2007, passant d'un 3,8% a un 2,8%, segons l'informe de Caixa Catalunya. Ens alentim.

PD2: La UIC ha renovat el web en motiu del desè aniversari.

PD3: Quan just falten dos mesos per a les eleccions, una alternativa més al duel entre Zapatero i Rajoy. Un debat a Internet que impulsa 20 Minutos.

PD4: Com ha canviat la monarquia britànica: la Reina Isabel es diverteix jugant amb la Wii.

PD5: Acord producte dels nous temps: L'ACN proporcionarà informació en format àudio, text i fotografies a la UGT, que acaba d'estrenar Canalugt.tv.

PD6: Time Out Barcelona. Guia necessària i imprescindible quan es visita París, Londres, Nova York, San Francisco... i ara Barcelona!

1 comentaris:

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Tot i que no dubto de les bones intencions darrera del doctor Robin, sincerament dubto que aquesta sigui una bona solució.

Espero que la iniciativa que comentes a la PD3 tiri endavant, està tenint molt ressó a la blogosfera.

Edu (www.eduard.cat)