Ens trobem casualment en un cafè de la Davesa de Girona. M'avança que arriba "espès" perquè, ara en la precampanya, les nits ja comencen a ser llargues. Admet que s'acaba de llevar i em va repassant la jornada anterior i la del dia, que ja ve a ser la d'un polític omnipresent. De fet, com tots i totes. Vesteix elegant i du dos mòbils: el personal i el dedicat al 9-M. Comencem a conversar com cada vegada que ens trobem. Ha polit més la timidesa i em recorda les posades en escena d'un altre amic generacional: Àlex Sáez. El destí suposo que els porta a combatre a casa nostra però, de moment, en el Congrés duen vides paral·leles.

Mentre repassem els diaris, primer el telefona la seva dona. M'explica confidències sobre el cop policial als terroristes islamistes i les gràcies que s'han de donar als serveis secrets francesos, "que inverteix 20 vegades més que l'Estat espanyol". Fulleja El Punt, el Diari de Girona i La Vanguardia i va interpretant les notícies polítiques. El mòbil de campanya no para: trucades des del partit i preparen la intervenció en un xat amb els lectors per a un diari electrònic estatal. Demana un mini de pernil salat, que deixa part de la crosta (serà la part espanyolista penso?), un tallat i, finalment, un got d'aigua perquè pren Flumi, "perquè ja estic una mica fotut de la veu". Deu ser el dopatge dels polítics.

Parlem del futur de la Davesa i el futur de la coalició, de la concidència al Twitter, de les perspectives del 9-M i de com ha enfocat la campanya. Recorre mentalment els dies clau, com si ja ho tingués tot a punt per intentar complir els pronòstics, en un panorama en el qual ja té assegurat l'escó com a parlamentari de CiU. I el número 2 també sembla assegurat. Per tant, ara, sembla estar a l'expectiva, a l'espera que arribi l'acció final, on sempre hi ha alguna sorpresa per petita que sigui. I a més, com era d'esperar i "les coses continuen així", es preveu poca participació. Totalment d'acord.

PD: La Catosfera avança i va complint els pronòstics de generar debat, amb visions optimistes i esperançadores, com les mateixes jornades. Cap de setmana per assimilar.