Gallardón perd una batalla



Gallardón ha perdut una batalla però no la guerra. Amb aquesta mítica frase es pot resumir la derrota de l'outsider Gallardón en relació l'ala dura del PP, com en el seu moment van
caure Matas i Piqué, que està per veure si acaben tornant i es mantenen fidels al seu centrisme polític. Però Gallardón no ha fet res més que patir les conseqüències del sang i fetge quan es fan les llistes als partits, que de ser una sala de màquines s'han convertit en una gran empresa. D'aquí sorgeix la partitocràcia actual i la psicologia política dels nous temps perquè cada vegada és més evident un target piramidal.

Però Gallardón no pot fer cap llàstima perquè un esperit lliure era impensable que desactivés el partit. I a més, sobren les llàgrimes quan un és alcalde de Madrid, sobretot, si abans s'ha pensat en els votants i el càrrec públic. Però tanta egolatria provoca aquests duels tan personalistes. Gallardón restarà vots per al 9-M i també en sumarà perquè l'electorat del PP, especialment els qui escolten la Cope i llegeixen el que llegeixen, volien que la batalla l'acabés guanyant doña Aguirre, coneguda com la Tatcher.

I un cop més, Rajoy ha demostrat ser un candidat sense lideratge, a l'estil Almunia en el PSOE i teledirigit pel gurú Aznar, que no és sorprenent que ja s'especuli amb el seu retorn. En el fons, el que pateix el PP és el mal de l'oposició, però la seqüència de sang, fetge i llàgrimes es pot traslladar a la resta de partits quan no hi ha llums, gravadores, càmeres... i periodistes.


Música / Manolito # Toreros Muertos

PD: Segon cicle del curs de blocs al Vallès Oriental. Una bona experiència per com poden servir de recurs educatiu a les escoles i instituts, sobretot, si els centres estan preparats informàticament com es mereixen.

PD2: No entenc com el programa de Jordi Basté va tenir ahir només set minuts per entrevistar en directe Elijah Wood, el protagonista del nou fil d'Álex de la Iglesia titulat Los crímenes de Oxford. Els periodistes no hauríem d'estar tan condicionats.

PD3: Bona iniciativa del Consell Comarcal de la Garrotxa, que promou la creació de webs a empreses i comerços.

PD4: La nova moda de lloguer de pel·lícules a través d'Internet i fet des de Mataró, amb Cinealacarta.

PD5: Coaches Training Institute, el progrés dels nous temps.

PD6: Cálico Electrónico, un web que atrapa els joves.