Jordi Soler
Però la Devesa no pot morir a canvi d'un pavelló, una piscina i altres equipaments. Fins i tot, per molt que ara sigui un entreteniment per als gossos dels veïns i un esbarjo per als joves als estius amb les carpes. Perquè poca cosa més en queda a banda de la deixadesa i dels dos equipaments urbanístics: un de gran i modern, com és l'Auditori, i un de petit i desfasat com és el Palau Firal.

Així doncs, si volem construir un nou pavelló de barri res millor que ubicar-lo al Palau Firal i deixar la Devesa com es mereix, perquè el Palau Firal ja no té futur i la renovació passa per traslladar-se el Pla d'Abastaments. Pregunta: Com pot ser que el pavelló de Fontajau tingui més dimensió urbanística que un recinte comercial? En el fons, estic convençut que d'aquí uns quants segles els gironins lamentarem que Girona no tingui un espai verd al centre de la ciutat com es mereix o bé que no s'intercanviés la Devesa per qualsevol altre pulmó. Perquè totes les grans ciutats de referència de l'Estat i ja no diguem d'Europa, tenen un espai urbà, digne i natural, i que llueix a les seves guies turístiques.

Música / Never Forget # Take That

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt optimista et veig respecte la teva salut i esperança de vida, Eduard, perquè el que sóc jo, em temo que d'aquí a uns quants segles poques coses lamentaré.

Anònim ha dit...

Amics,
No conec la proposta de pla per la Devesa de Girona però, com a veí de Sant Cugat del Vallès, sóc testimoni des dels anys 80 de la destrucció cultural, arquitectònica i paisatgística que ha sofert el meu poble sota els ajuntaments democràtics en aquest cas CiU)i les constructores. Quin afany de destrucció per aconseguir anorrear la pròpia història...
Ja es van carregar una Plaça de Braus única al món.
Val més un únic arbre de 150 anys de vida que qualsevol construcció actual.

Visca la terra i morin els mals governs,

Xevi Fàbregues