Dinar amb un empresari de la construcció del Baix Empordà. Per situar-nos, de nivell mitjà, conegut i resident a la zona centre. Ha anat edificant en els darrers anys i ho continua fent, però el problema és el futur. I no perquè ell no vulgui construir i no tingui alguns compradors emparaulats sinó perquè són les entitats d'estalvi les que poden o no permetre-li. I d'aquí ve la seva impotència. A petita escala, allunyats de les grans xifres, que també cal tenir com a referència, no és que aquest petit constructor no pugui sinó que està condicionat per la mentalitat dels financers, que ara ja no tenen en compte que siguis una persona solvent i hagis complert sempre amb aquella entitat. Una demostració més que l'època de les vaques flaques va més enllà dels constructors, que afecta els petits i mitjans, mentre que els grans fa temps que s'han atrevit anar al centre i est d'Europa.

Per tant, la crisi immobiliària és la més evident però la suma implica (i molt!) les entitats d'estalvi i l'augment de la pujada de preus (a causa del petroli): divendres al matí, un empresari de la restauració m'explicava que en la cèntrica cafeteria que té al centre de Girona registra aquest any una baixada de quaranta persones menys cada dia en la franja matinal. I tot aquesta recessió arriba a les portes d'unes eleccions generals (9-M) i un interessant combat entre Solbes i Pizarro, que tindran més protagonisme de l'esperat. Que comenci l'espectacle!


Música / Nikki's Groove # Marcus Miller

PD: Hillary Clinton guanya a Nevada. Les previsions es van complint. El resum de la victòria. Atenció a McCain.

PD2: Rebo invitacions per apuntar-me al Twitter, on fa temps que hi estic registrat. Veure'm si compleixo com Carles Puigdemont, Marc Vidal, Jordi Xuclà, Jesús Badenes... Nous temps d'interacció.

PD3: Marta Puig, com sempre quan ens veiem, em reconeix que té pendent el bloc. Però va fent com una formigueta.

PD4: Trobada amb el Club Saratoga. Superades les vacances, veig que no estan gaire en forma.


PD5: Article per a Tribuna.cat, que projecte que sempre ajuda a construir país.