De Ràdio 4 a ADN

Ràdio 4 té "el capellà al cuarto", com es podria dir vulgarment. Una emissora històrica pel que fa l'impuls del català després de la mort del dictador Franco, ara no té ningú que l'ajudi perquè els seus resultats no són els desitjats. Segons l'EGM, parlem de 8.500 oïents diaris però aquesta xifra no se la creu ningú. Són molts més. Però el més important és que Ràdio 4 sigui rendible. Aquesta ja és una altra història. Seria suportable el balanç anual si fos una empresa privada? No. Però això també passaria amb la majoria de cadenes de ràdio que són públiques i no es tancaran.
Tant de RNE com de Catalunya Ràdio, quedi dit per si de cas...

Ràdio 4 no té futur perquè els estudis dels "savis" socialistes han transmès al govern espanyol l'informe pertinent. I aquí, ja no hi ha sentiments. I més, si són decisions que es prenen des d'un despatx de la Moncloa. Per tant, l'emissora necessita ara salvadors a l'estil ERC, ja que el president Maragall no ha tingut pietat del seu futur i se n'ha rentant les mans.

Just es parla de Ràdio 4 quan ha nascut un diari gratuït arreu de l'Estat. És "ADN", un projecte impulsat pel mateix José Manuel Lara Bosch que ja ha avisat a l'opinió pública i als seus futurs lectors: "Un mateix empresari pot ser propietari de mitjans de comunicació de diferent ideologia". Per tant, quin millor adn que el d'aquest Rockefeller de la comunicació que compra tot el que se li posa a l'abast. És igual la tendència del mitjà: importa està ben posicionat en el mercat i vendre a qualsevol preu. Just el pol oposat als sentiments que commou en aquests moments Ràdio 4. Ara, a més, el "tauró" Lara Bosch s'apunta a la moda dels gratuïts.

Amb Lara Bosch estem parlant d'Antena 3 TV, La Razón, Onda Cero, l'Avui+... En aquesta nova aposta comercial no es tracta però de vendre i vendre sinó de ser llegit, ja que el rotatiu és de franc. Necessita només dos ingredients: anuncis i penetració en el mercat. Però tampoc en enganyem i agafem-nos-ho el calma. Com que és "fill de bons collons" neix ja amb estrella: la seu la té ni més ni menys que a la torre Agbar de Barcelona. Sí, senyor! Despatxos nous i de luxe amb immillorables vistes a Barcelona! Igual, igual, que Ràdio 4.