Les famoses enquestes

Després de setmanes de reflexió, ara resulta que la decisió del "sí" o "no" d'ERC al Nou Estatut depenia dels famosos sondejos (sempre serveixen als dirigents dels partits per tenir les espatlles cobertes) i no de les poltrones, com criticaven des del PSC i CiU. Bé doncs, una vegada Esquerra ha descobert que les seves enquestes preveuen un creixement dels republicans en relació a les eleccions del novembre del 2003, ja s'ha resolt l'enigma. ERC mostrarà el seu rebuig al text estatutari perquè la previsió és que, fins i tot, guanyin un escó al Parlament. O sigui, passaria dels 23 actuals a 24. I qui el perdria? Doncs entre CiU i el PSC, que obtindrien un resultat similar: 46 i 42, respectivament.


En definitiva, els militants, simpatitzants i votants d'ERC ja saben a què juga el seu partit. Una altra dada important que han utilitzat els republicans per reforçar la seva tesi és que, en cas de celebrar-se un referèndum a Catalunya, la majoria de ciutadans dirien "no" al text estatutari. A més, les pressions del PSC i Maragall, que no és el mateix, no han tingut el seu efecte sinó tot el contrari. Les amenaces socialistes no faran canviar d'opinió als republicans. Tot el contrari! Tal com les gasta en Carod... I si no que li diguin a en Puigcercós...


Si les enquestes es basen en bona part en l'opinió de les bases, està clar que el "no" ha de ser rotund. Així doncs, el rumor d'eleccions anticipades, que sempre ha tingut molta força, anirà prenent cada vegada més forma ara amb vista la tardor. I això, a més, no és cap inconvenient perquè les cuines de tots els partits ja sabien que calia estar preparats perquè aquesta legislatura difícilment arribaria al seu final.


El dubte ara és saber si Maragall vol acabar aquesta trista legislatura a base de pedaços o bé convoca els comicis per a la tardor. I l'altra travessa és si el relleu de Maragall de què tant s'ha especulat serà el màxim favorit: José Montilla. Si el ministre surt a l'escenari, tal com pretén el nucli dur del seu partit, en Castells i la Tura no hi tenen res a fer. I ja no hi haurà un segon tripartit perquè la quota de poder amb ERC ni es negociarà. Després neixerà un bipartit, amb el qual somien la majoria de grans empresaris del nostre país. El dubte final és saber qui serà el president si Montilla o Mas.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.elconfidencial.com/noticias/noticia.asp?id=11602&edicion=14/03/2006&pass=