ERC no pot votar el mateix que el PP

Ja tenim la sentència: el Congrés ha enllestit el dictamen sobre el Nou Estatut que es votarà dijous, dia 30, amb els vots en contra d'ERC i el PP. Si la raó de ser d'aquest govern tripartit era iniciar la transició postpujoliana sense trencaments i adaptar la nostra Constitució als nous temps no tenim esperances. Aquests dos grans objectius no s'aconseguiran amb èxit. Quin contrasentit que ERC i el PP acabin votant conjuntament contra l'Estatut!

Si ERC i el PSC tenien un nexe en comú era l'odi a CiU i el Nou Estatut. Però s'ha tensat tant la corda que no hi podem veure un futur esperançador. Si no tot el contrari. De crisi en crisi i anar mantenint els càrrecs tan anhelats. Quantes promeses incomplertes! Després de tants anys, esforços i inversions per part dels socialistes per obtenir la corona de la Generalitat, les desavinences internes i la manca d'un lideratge sòlid poden fer que CiU torni a governar a Catalunya. I arribats a aquest punt, ERC ja quedaria fora de l'escenari.


Recordem que als grans empresaris del país i també als espanyols ja els va bé l'aliança PSC-CiU. És la que desitgen, Si s'acaba produint, tal com s'ha començat negociat a l'ombra (ERC no hi entraria per ben res), Maragall no seria el president. Com a molt, potser encara se li mantindria el càrrec figuratiu de conseller en cap. Mas i Montilla, per aquest ordre, serien els presidents. O sigui que Maragall només pot ser president amb ERC. Li agradi o no. O sigui, president però agafat pels dallonces per Carod i companyia. Com disfruten al número 45 del carrer Villaroel!


A banda dels empresaris, qui també hi surt guanyant amb el pacte socioconvergent és Rodríguez Zapatero. El president espanyol, si surt victoriós amb el futur bipartit, tindrà una nova legislatura garantida. De dèbil a intocable en mitja legislatura: qui ho havia de dir! I els del PP, quatre anys més fent la travessa del desert amb Rajoy o sense.

PD: Just s'acaba d'anunciar la treva permanent d'ETA i el diputat del PSC Àlex Sáez m'ho saber amb un concís sms. Primera ràpida i breu reflexió: alegria, emoció i història. Zapatero encara serà més i més president i Rajoy ja es pot anar buscant feina. I el PP, haurà de buscar quelcom més per dimonitzar perquè amb la treva que ara caldrà negociar perquè sigui indefinida ja no se'l creurà ningú quan parli sobre terrorisme. Han tingut el final que es mereixien uns i els altres. Els negociadors bascos i Zapatero, un premi a la feina ben feta i de portes endins. I en el PP ... doncs que li acaben de llegir els Sants Sacraments.