Drets humans
El departament de Salut ha elaborat un protocol d'atenció als nens immigrants que aplicaran els pediatres amb el propòsit de millorar l'atenció a aquest col·lectiu i prevenir algunes malalties a les quals són més vulnerables, com la tuberculosi o les infeccions de transmissió sexual. Fins aquí, d'acord.

El protocol recull també orientacions complementàries a les que es fan a la població infantil general per atendre particularitats vinculades a la seva procedència geogràfica i el seu entorn cultural i que, en molts casos, es tracta de consells sobre la dieta o hàbits de salut. També d'acord.

Segons la consellera de Salut, Marina Geli, aquest protocol millorarà la salut dels una mica més de 70.000 menors de 0 a 18 anys immigrants que resideixen a Catalunya, i que acudeixen en la seva gran majoria a la xarxa pública de serveis sanitaris. Entesos.

Però què hi ha rere tota aquesta causa? El problema és dels infants, escolars i joves? Si s'ha de dur a terme aquest protocol és perquè les mancances i són, però el missatge va destinat als més febles. L'arrel d'aquesta penúria alimentària radica en els pares. I això ho saben bé els professors, que la majoria se senten impotents davant d'aquestes situacions. Els mestres han de fer les funcions de psicòlegs i mossos? Hi ha molts nens immigrants que van a escola sense haver menjat res i sense que els seus pares se n'hagin preocupat. I més coses també, que no cal especificar.

Per tant, abans d'atacar el mal, que hi és, cal resoldre l'arrel del problema. I la base no és una altra qüestió que la de drets humans, la igualtat d'oportunitats i la formació cultural. I sempre la dels pares, és clar.