Carnet per punts

Ja s'aplica el nou sistema i en el marge de menys d'un any, la DGT calcula que es quedaran sense punts uns 6.000 conductors espanyols. Ja són 23 milions d'automobilistes a l'Estat que no han tingut més remei que extremar la precaució al volant si no volen perdre el seu saldo de punts i, en el pitjor dels casos, el carnet de conduir. A les carreteres, la veritat, és que ja s'ha notat la diferència en el primer cap de setmana.

Per si algú està despistat, els punts no substituïxen a les multes (que més volguéssim) sinó que són un complement addicional (i gratis, escolti) a la denúncia. Els punts, per a evitar fraus, es comptabilitzaran mitjançant un sistema informàtic i podrem consultar els quals ens quedin via web, per telèfon o fins i tot per sms i per correu electrònic.

La nova mesura, copiada dels països europeus més avançats -quedi constància-, és per a tots els ciutadans: indiferentment de raça, edat i sexe, tal com es diu habitualment. Però això és un tòpic. Uns paguem multes de 95 euros per excés de velocitat i d'altres, com una persona amb càrrec públic, pes a la Generalitat i que aspira a ser consellera, quan telefona al Departament de Trànsit només ho fa perquè retirin les multes als seus. Suposo que amics, coneguts i afiliats al seu partit. Després de 23 anys i de 8 de decadència pujolista, encara estem així... En tan poc temps... i ja n'hi ha que es pensen que el govern són ells. En aquest cas, elles. Per tant, espero que la mesura de treure punts, a Trànsit no hi hagi manera de què algú que està en el lloc adequat i en el moment oportú pugui pretrende ser més que un ciutadà o una ciutadana. Fa menys de tres anys, ella ho era.

PD: Alguns volieu que fes més recomanacions musicals i que no calia que el Barça guanyés la lliga o la Champions per fer-ho. Aquí va aquesta Ramon.

Música / With or Without You # U2 (Live in Boston)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé, això dels punts és una put....

Anònim ha dit...

M'ha fascinat la cançó