El "President" ara sí que mana
El conseller de Presidència, Joaquim Nadal, o sigui el que a causa de les circumstàncies ara mana al govern, va ser ahir a Girona, a la seva universitat, per anunciar una subvenció per a la UdG perquè commemori amb garanties l'Any Pierre Vilar, en motiu del centenari del naixement de l'historiador francès. Nadal era en el seu ambient, distès, relaxat, envoltat dels amics i, conscient del que li queda, va trencar el protocol, va parlar sense guions, amb subtilesa i les va anar deixant a mida que arribaven els periodistes més endormiscats.
A les 9 del matí, el President en funcions ja estava amb ganes de dir les coses pel seu nom. O sigui, la subvenció arriba a Girona perquè Presidència ho ha volgut. Per tant, fàcil equació: ell ha volgut. Sí, senyor! Per una vegada les coses clares, directes i planeres. Execució! Si, de fet, sempre s'ha funcionat així, per amistats, per pàtria o per ideologia, però donant mil voltes a les coses. Doncs estant en crisi, encara hi algú més potent que les circumstàncies.
Aquesta subvenció a la universitat cau per tot això i més: perquè Nadal ara mana. I d'això en sap. I en sap molt més que els dos grans aspirants a la Generalitat i estic convençut que tant Montilla com Mas admetrien en cercles privats que Nadal reuneix el perfil idoni del futur President de la Generalitat. Amb els seus defectes, però potser, ara mateix, no hi ha un candidat que el superi. Ell ho sap i per això fa el que probablement li recomanaria Johan Cruyff: "surt i disfruta". Doncs President en funcions, aquest és el seu moment. Veure'm què passarà si torna Mas al poder i si guanya Montilla potser haurà de deixar el seu lloc a Miquel Iceta o Joan Puigcercós, en funció de com vagin els resultats.
En tot cas, conseller Nadal, Catalunya continua vivint de l'hort que va deixar Jordi Pujol a la Generalitat i Girona continua vivint de l'hort que vostè va deixar a la Plaça del Vi. Pujol ja no hi és i l'1 de novembre s'acosta. Disfruti!
Música / Lento # Julieta Venegas

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El Cruyff tenia tota la raó, surt i disfruta!, malgrat sigui un president en funcions. Potser és això el que els hi manca als polítics, ser capaços de gaudir amb el que fan...Venegas sí que és per gaudir...

Anònim ha dit...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»