Girona rai!
Estic convençut que molts gironins no estem d'acord quan, des de fora de les nostres comarques, ens exclamen amb to envejós: "Girona rai!" Doncs no. Girona és com qualsevol altre indret de Catalunya que té els seus avantatges i els seus inconvenients. A Girona, en general, som tancats i ens agrada massa mirar-nos el melic. Tenim un tarannà que difícilment volem canviar i massa sovint -i encara que no ho sembli- permete'm que Barcelona tiri del nostre carro.
És cert que no tenim prou força per competir amb la capital però el nostre teixit social i empresarial no pot viure estancat en uns temps tan accelerats. No ens podem conformar en apostar pel turisme sense creure en les TIC, en la innovació i la investigació, i els projectes que ens identifiquin però sense caure en el tòpic de sol, platja i calma. Som massa fets a nosaltres mateixos i si bé això ens aporta un plus de naturalitat i poca sofisticació, per contra, ens allunya dels procesos de canvi que reclamen els nous temps.
I la prova de les bestieses que nosaltres hem fet durant molts anys és la Costa Brava. I no necessitem els informes recents com els de Greenpeace per comprovar que "Catalunya concentra els pitjors projectes de costa de l'Estat". I aquí, després de tantes i tantes bestieses al litoral, encara és hora que algú hi prengui mal. L'especulació i els suborns han estat tan alarmantss que només cal donar un tomb per les platges per veure que més d'un antic regidor o alcalde viu ara a cos de rei. I això a mitjà termini ho pagarem car perquè si acabem per matar la gallina dels ous d'or després és quan vindran bona part de tots els mals. Que trist seria acabar com Girona residential o Costa Brava retirement i tots els gironins com a cuidadors, guies, taxistes, cambrers o caddies.
PD: L'eurocambra condemna el franquisme amb polèmica. Llevat però del PP, que s'hi va oposar i va impedir que es discutís. Està cada vegada més clar que doña Esperanza Aguirre ha de ser qui ha de substituir don Mariano Rajoy.
Música / When I Fall In Love # Nat King Cole & Natalie Cole

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Girona genial... no cal ser modest.. la cançó més