Menys personal a RTVE
La Sepi i RTVE ja han arribat a un principi d'acord, de moment, amb el sindicat CCOO per retallar 4.150 treballadors de l'ens públic. El pacte preveu que la plantilla de RTVE quedi fixada en 6.400 treballadors, dels quals 5.900 seran fixes i 500 contractats. La retallada de treballadors es durà a terme a través d'un sistema de prejubilacions que afectarà als qui, amb data del 31 de desembre de 2008, tinguin més de 52 anys i hagin estat contractats com a fixes a RTVE durant sis anys.
O sigui, la mesura afecta als més vells de la casa. La decisió de fer realitat aquest pla feia temps que s'havia d'aplicar però sempre s'havia deixat la patata calenta per a d'altres governants. El govern socialista tenia RTVE entre els seus objectius i, fins ara, es pot dir que ha complert però amb retard.
Ara, arribat el moment, els sacrificats sortiran de RTVE amb les butxaques plenes, tal com feia temps que esperaven perquè, la veritat, molt d'ells degut a la inèrcia funcionària de l'ens feia anys que complien amb la llei del mínim esforç. El desprestigi, la manca de projectes amb rigor, la ineficàcia dels dirigents i les mesures polítiques n'eren quatre de les moltes causes que tenien a una bossa de gent esperant sortir d'una vegada d'un organisme sense objectius clars i que es dedica a omplir les butxaques d'uns quants presentadors de baix perfil, vedettes en decadència i productores de milionaris. I, per cert, molt i molt bé.
La resta, la tropa, serveix per fer piló i té bons sous, però això no és tot a la vida professional i personal. El factor motivació i il·lusió a la feina fa molt temps que no tenen els que, precisament, ara seran els qui sortiran. Potser perquè saben massa coses i n'han vist de massa groses.
Música / Beyond The Sea # Robbie Williams

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada perquè t'has posat en la nostra pell i som molts els que hem patit molts anys de directius incompetents i gestions deficitàries que ningú s'ha encarregat de buscar culpables. Hi ha personatges que s'han fet molt rics a TVE amb programes miserables i això ningú ho explica i cap polític s'encarrega de buscar responsabilitats. A Girona teniu en Jordi Bosch, que si parlés...

Anònim ha dit...

Robbie Williams im-presionant!
Prenem model dels britannics, també en tv. Per quan una televisió pública amb uns estatuts com els de la BBC? que lluny estem encara de la democràcia madura a l'anglesa...i que a prop del mar que mira Robbie...