Euskadi
Com més dies passen, més en evidència està quedant el Partit Popular respecte la situació que es viu al País Basc d'ençà de l'anunci de la treva d'ETA. L'ala dura del PP no pot suportar que l'executiu socialista condueixi amb el rigor que cal les negociacions i, per això, a cada pas intenta posar pals a les rodes. Només hi ha un únic motiu per explicar el mètode que utiliten els populars i és de saber que la pau a Euskadi els fa més mal que ve. Que no els interessa, vaja.
Que ara el PP denunciï davant del Tribunal Superior de Justícia del País Basc als socialistes Patxi López i Rodolfo Ares i als dirigents de Batasuna Arnaldo Otegi, Rufi Exteberria i Olatz Dañobeitia per la reunió de dijous passat a Sant Sebastià és una mesura que clama la impotència. Tot procés de pau, necessita trobades, reunions, entrevistes i negociacions secretes perquè finalment hi hagi un acord. Si s'acaba produint, com que serà històric, això és el que no pot pair el PP i encara menys ho poden digerir personatges tan dictatorials com Jaime Mayor Oreja. Aquest, per exemple, va viure políticament de tensar cada vegada més la corda entre Madrid i Euskadi i ara que s'ha destensat i es comencen a construir els ponts de diàleg, només poden fer que pensar en el marc anterior per debilitar el PSOE al preu que sigui.
Però la pau està per sobre de tants noms que millor que el PP es dediqui a fer l'oposició a Madrid, on ja té prou feina i al pas que va la travessa del desert encara haurà de durar quatre anys més.
Música / Insurrección # Miguel Ríos-Manolo García

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Insurrecció..sempre...pacífica..sempre..Justícia...sempre...diàleg...sempre...opinió....sempre...com la que ens regales...com la música que ens regales...gràcies