Girona té un bon record per a Irla
La ciutat de Girona va recordar ahir l'expresident de la Generalitat Josep Irla amb un acte emotiu a una plaça que també duu el mateix nom. El projecte d'una escultura dedicada a Irla el va impulsar el grup d'Esquerra a Girona, encapçalat per Cristina Alsina, i l'acte de la inauguració va ser capitalitzat pel govern municipal del PSC, que l'alcaldessa Anna Pagans va saber estar al nivell. Així com la presentació del llibre que s'ha reeditat Josep Irla i Bosch 1876-1958. President del govern de la Generalitat a l'exili no va tenir la repercussió desitjada dijous passat, el record d'ahir al matí va ser més seguit i emotiu.
L'obra de l'escultora barcelonina Mercè Riba, però afincada a l'Empordà, destaca per la seva sobrietat però el bust i una frase escollida pels veïns li dóna molta força. Gràcies també a l'Associació de Veïns de la plaça, ubicada al barri de Pla de Palau-Sant Pau s'ha fet memòria i s'ha ajudat a engrandir, encara que sigui amb aquest granet de sorra, la figura de l'expresident Irla. És inevitable recordar-ho: amb els temps actuals són més necessaris del que semblen aquests gestos de catalanitat i de reconstrucció de la nostra història. Estem parlant de sobirania, orgull i llibertats per a les democràcies com la nostra, que també necessiten Josep Irla i la seva fundació per despertar les futures generacions encara que sigui a comptagotes.
Música / Downtown Train # Tom Waits

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La història ens ensenya sempre. Les persones que fan història de la bona com Irla, han d'ésser recordats i homenatjats. Els nostres infants necessiten referents, i alguns adults també.

Anònim ha dit...

Irla un patriota de consens, la foto brutal, una bona frase fotografiada val més que mil imatge

Anònim ha dit...

Un detall encomiable i necessari com bé dius en l'escrit