Per qui votem, en realitat?
L'editorial La Campana va editar el 2002 el llibre d'Arthur Miller La Política i l'Art d'Actuar, un assaig breu però precís i clarificador sobre com realment en són d'actors els polítics. Segons Miller, els polítics han d’actuar i convèncer dalt de l'escenari amb l'objectiu de persuadir l’espectador. És per aquest motiu que, per a l'autor, ho han de fer a través d'una escenografia molt concreta i estudiada, com si fossin actors professionals. La democràcia, conclou Miller, és assumir que el polític fingirà, que no es mostrarà tal com és ni dirà què pensa.
Aquesta sentència radiografia cada vegada més la nostra política actual. I, precisament ahir, en tenim un bon exemple amb l'aparició dels consellers de més pes per explicar-nos l'obra de govern dels 1.000 primers dies. Tot i la trencadissa, posada en escena per escenificar uns resultats. Una mostra més que la política catalana es refia més del màrqueting, les enquestes i les estratègies cuinades que no de les emocions, els sentiments i les il·lusions. Però si Catalunya és qüestió de sentiment!
Però tampoc ens enganyem espectadors del teatre dels somnis: mentre aquesta assejada opereta passava dalt de l'escenari, rere les cortines vermelles la dona del President Diana Garrigosa resulta que s'anunciava que ha fet les gestions oportunes per donar-se de baixa com a militant del PSC.
Per tant, entre tant contrast, com el dramaturg nord-americà escriu en forma de sentència a l'assaig "l'important és si el tipus resulta persuasiu, i no pas allò de què ens persuadeix". Una màxima que, per cert, potser no té sentit amb vista les eleccions catalanes per al dia de Tots Sants. Nosaltres espectadors, trobarem des de la nostra butaca actors i alhora candidats seductors o només trobarem rígits reproductors de guions?
Música / Forgiven, Not Forgotten # The Corrs

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Seguint amb la teva proposta de silogisme: seductors en el cas de tenir guió, és el que esperem i/o volem els ciutadans/actors?...com la Diana, perdonem, tal vegada passem per alt, però evidentment no oblidem, mai oblidem...

Anònim ha dit...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks!

Anònim ha dit...

Les cançons suposo que són perquè ens oblidem d'aquesta realitat