Comprar la informació de l'11-M


Des de la primera sessió de dijous del judici de l'Audiència Nacional pels atemptats de Madrid s'ha demostrat que els lectors de diaris i oïents de ràdio poden tenir la informació que volen. A la carta. El Mundo i la Cope ens serveixen la seva veritat informativa mentre que mitjans com El Pais es decanten per una línia governamental. De fet, res sorprenent si valorem la tendència des dels origens. Però periodísticament parlant és fàcil que es qüestioni la credibilitat dels mitjans de comunicació quan comproves dues informacions tan contràries. I és evident que des de Catalunya podem prescindir i criticar mitjans com El Mundo i la Cope però a la capital l'acceptació és molt més generalitzada i menys interpretativa de la realitat.

És per això que tens la sensació que si vols estar informat amb certa distància del què passa al judici estàs obligat a comprar o escoltar els mitjans catalans. Aquests dies, precisament, seguint els informatius de
Telemadrid comproves com, fins i tot després de la crisi per la influència del PP, l'ombra d'Esperanza Aguirre és molt allargada. I així és com es jutgen els presumptes autors dels atemptats i com s'interpreta el rol de les víctimes: com si fossin conillets d'índies de tota una maquinària governamental que potser infinitament perversa.

Música / King Without A Crown # Matisyahu