La democràcia moderna

Comprovar com l'abstenció en el referèndum del nou Estatut d'Andalusia és l'opció clarament guanyadora evidencia que la democràcia moderna avança cap a d'altres tendències. Per què si l'abstenció és del 63,7%, què es pot celebrar? Amb quina credibilitat neix aquest nou full de ruta d'Andalusia si té com a objectiu millorar la comunitat? És època de nous plantejaments i els partits en són conscients però la malaltia és tan seriosa que tampoc es pot canviar tan fàcilment. Aquest és l'arrel de la política actual, després es pot especular de si els resultats tornen a donar ales al PP i deixen Zapatero amb un problema més.

Ja se sap que els referèndums no acostumen a mobilitzar els electors però aquesta devallada de participació a les urnes afecte tot el panorama europeu. Fins ara, es podia presumir que a l'Europa moderna la participació oscil·lava entre el 70% i que als Estats Units era del 50%, però ara avancem en la direcció nord-americana i amb l'agravant que cada vegada veus, comproves i trobes més reticents a la política. I el més decebedor de tot, és que el rebuig dels ciutadans augmenta en crispació.


Música / Natural Blues # Moby

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Algú ha sentit opinòlegs dient que el referèndum andalús no és vàlid atesa la baixa participació com sosteniren després del referèndum català?

Anònim ha dit...

Si finalment l'Estatut català es declarat inconstitucional?. L'andalús, que encara que diguin que no el PP i el PSOE, és força semblant al nostre, també serà declarat inconstitucional?. No, veritat?.
I ERC que en diu de tot això?. Ells xiulen, com tot el què estan fent des que estan al Govern de la Generalitat amb el senyor José Montilla.
És que el sou de consellers, directors generals, etc deuen ésser molt llaminers, no senyors Carod i Puigcercós?. Per cert. Jo encara no entenc como ara teòricament ells administren l'Estatut de Catalunya aprovat fa uns mesos, si no hi estan d'acord.
I respecte a l'Estatut d'Andalusia us diré dues coses, molta gent l'estar ja aprovat pel Parlament ja han passat d'anar a votar i per altra banda, encara que el PP demanés el sí, molts dels seus electors no varen anar a votar. I això ho puc confirmar perquè ho he viscut d'aprop. Jo he sentit a dir: "Yo soy español, con lo que este estatuto no va conmigo".