Més confiança en el català

Per contrarestar la força als qui prevuen un breu futur a la llengua catalana, acaba de sortir un llibre oportú de Miquel Pueyo que, com a mínim, intenta contrarestar els efectes ultradretans espanyols que proclamen que la longevitat del català és estèril. El secretari de Política Lingüística del govern publica El fantasma de la mort del català (Editat per Proa) per fer un nou plantejament del català i demanar públicament que cal desdramatitzar la situació i per, sobretot, superar la cultura de la derrota i incrementar la nostra autoestima. La veritat, doncs ja tocava!

Reitero una vegada més que si al català li queda un segle o com a màxim dos com ens certifiquen els altaveus espanyols a la llengua castellana tampoc li quedarà una eternitat perquè si la llengua anglesa ha de dominar el Planeta no trigarà gaire a fer-ho. Més que el català segur que li queda al castellà però gaire més. Tres, quatre, cinc segles potser?

Música / Tot queda igual # Sopa de Cabra

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I en realitat el que quedarà és el xinès, ni tan sols l'anglès té les de guanyar. De fet, si mirem la història queden llengües noves evolucionades per tant l'spanglish, per exemple. Pe`ro estic d'acord amb tú, si ens ho creiem potser podrem esgarrapar un segle a la història...

Anònim ha dit...

Cal que defensem el català i ara que la Nebrera, número 2 del PP ens anuncia avui matei en el diari El Periódico que el català està en perill d´extinció potser és l´hora que el defensem amb les dents si convé.